Må betale 65.000 kroner for narkokjøring

nyheter

En mann i 40-årene er dømt til å betale en bot på 65.000 kroner.

Bakgrunnen er at mannen i februar og i juli i fjor kjørte bil til tross for at han var påvirket av narkotika. I begge tilfellene ble han stoppet av politiet, og det ble senere påvist at han hadde både amfetamin og metamfetamin i kroppen.

Retten la i begge tilfeller til grunn at tiltaltes påvirkningsgrad med sikkerhet tilsvarte en alkoholkonsentrasjon i blodet på minst 0,2 promille.

I juni i fjor kjørte mannen uten å ha gyldig førerkort, noe han også er dømt for. I tillegg er han dømt for bruk av narkotika.

Mannen er også tidligere domfelt og bøtelagt for overtredelser av veitrafikkloven, herunder for ruskjøring. Nå mister han førerretten i seks måneder.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter