Dette kan du finne på i helga

De fæleste dyrene du kan tenke deg, restemat og 90-tallsfest. Det er mye forskjellig å ta seg til i helga!

TEATER: «Havboka» vises på HT. Foto: Tom Benjaminsen 

nyheter

Været har gjennom hele uka vært strålende fint, men til helga kommer mildværet. Dersom det skulle bli ordentlig ruskevær ute, kan det være fint å ha noen innendørsaktiviteter å se fram mot.

For de teaterinteresserte

Torsdag hadde dramatiseringen av Morten Strøksnes' "Havboka" premiere på Hålogaland Teater, og denne spilles både fredag og lørdag. I tillegg kan man fredag klokken 13.00 få med seg "Teatral Matpakke" på Tromsø bibliotek. Da kommer både forfatter Strøksnes og regissør av forestillinga, Anders T. Andersen, for å snakke om arbeidet med stykket.

For de minste viser Hålogaland Teater forestillingen "Bæ Bæ Lille" på formiddagen både fredag og lørdag. Dette er teaterets første forsøk på smårollingteater, og stykket er lagt opp slik at målgruppa fra 0 til 3 år får boltre seg på smårolling-vis.

Også Jon Tombres' "Apene i Himalaya" spilles både fredag og lørdag på HT.

For de musikkglade

I helga arrangeres Kirkens Bymisjons egen festival, LOVE@Bymisjon, og her skal en rekke artister opptre. Blant annet kan man oppleve Agy, The Late Great, Bad County Officials og Tormod & Ero.

På fredagskvelden skal The Police hylles av et tributeband frontet av Jan Ole Kristensen. Konserten finner sted på Bastard, og bandet lover å spille alle The Police-klassikerne.

På fredag spiller også Sondre Lerche konsert på Driv i forbindelse med Studentuka 2017. Lerche skal innom over 40 plasser i Norge på sin "Pleasure Tour".

DRIV: Sondre Lerche spiller på Driv i helga. her fra konsert i 2012. Foto: Tor Farstad 

Er man mer glad i klassisk musikk, kan man ta turen innom Tromsø domkirke lørdag klokken 12.00. Da er det lunsjkonsert med domkantor Hijoo Moon. På programmet står Triosonate i c-moll av J.S. Bach, Preludium, fuge og variasjon av C. Franck og fellessang.

For de samfunnsinteresserte

Gjennom hele februar viser Verdensteatret filmer om amerikanske presidenter i anledning tilsettingen av Trump i slutten av januar. Fredag klokken 17.30 vises i den anledning filmen "JFK – saken fortsetter" og søndag klokken 14.30 vises "Nixon".

Lørdagsuniversitetet setter denne helga fokus på antibiotikaresistens i foredraget "Når medisinene våre ikke virker lengre". Dette foregår klokken 13.00 på Kulturhuset, og her skal professor Ørjan Olsvik ved det helsevitenskapelige fakultet ved UiT - Norges arktiske universitet snakke om den skumle utviklingen.

Og ellers

MARKED: Lørdag er det bruktmarked på Kulturhuset. Foto: Jon Terje Eiterå 

På lørdag er det bruktmarked i regi av Fremtiden i våre hender og Remiks på Kulturhuset. Her kan man sikre seg bruktskatter og samtidig støtte opp om gjenbruk.

På Veita er det samme dag "Restekjærlighetsdag". Her kan de by på retro, redesign, barnelek, drop in hos tekstilkunstner, foredrag om matsvinn og inspirasjon til restematlaging.

På lørdagskvelden kan de som ønsker gå på 90-tallstemafest på Driv i forbindelse med Studentuka. Her blir det 90-tallsmusikk hele kvelden, og det beste antrekket skal kåres.

UTSTILLING: Søndag åpner ny utstilling på Tromsø Museum basert på Jo Nesbøs bøker. Foto: Lars Åke Andersen 

Og helt til slutt: søndag åpner ei ny utstilling på Tromsø Museum. Utstillinga "Dyr du skulle ønske ikke fantes" viser de fæleste dyrene du kan tenke deg, samlet sammen av selveste Doktor Proktor. Utstillinga er basert på Jo Nesbøs bøker.