I dag fire av rettssaken mot den 22 år gamle Tromsø-mannen inntok ei kvinne som har hatt en seksuell relasjon med 22-åringen vitneboksen. Jenta var under 14 år på tidspunktet, mens tiltalte da var over 16.

Det er dokumentert flere tilfeller av seksuell omgang mellom de to.

– Han var mer barnslig enn jeg var, men sånn kan jo alle være. Han var veldig opptatt av sex, og snakket om det hele tiden – både om sexen vi hadde og mer generelt, forklarte hun for retten.

Fire fysiske overgrep

Mannen er tiltalt for fire fysiske overgrep. I tre av disse overgrepene var barnet under 14 år og den seksuelle omgangen var samleie.

Tiltaleposten som omhandler den seksuelle omgangen mellom kvinnen og Tromsø-mannen er en av de mest alvorlige av de i alt 83 tiltalepostene retten i løpet av de neste ukene skal behandle.

Hadde fremdeles kontakt

Kvinnen og 22-åringen har hatt kontakt med hverandre etter den seksuelle relasjonen endte.

De har også møtt hverandre ute på byen etter at kvinnen ble 18 år.

– Da maste han om sexen vi hadde, igjen og igjen. Til slutt måtte jeg be han slutte ellers ville jeg gå, forklarte hun.

– Han var sjalu og sint

Kvinnen beskriver mannen som sjalu. Da hun valgte å være sammen med venner, skal han ha blitt opprørt eller sint. Han skal også ha blitt sur da hun ikke ville ha sex med ham.

På spørsmål fra bistandsadvokat Helen Jensen, forteller kvinnen at den første gangen de to hadde sex, ønsket ikke kvinnen det. Hun turte ikke å si nei.

– Han var veldig pågående. Jeg prøvde å fjerne hendene hans, og på et tidspunkt sa han: «Jeg skal rive av deg klærne dine.» Det var ikke sånn at jeg var redd for voldtekt eller vold om jeg sa nei, men jeg har alltid vært usikker på meg selv, og ville gjøre alt som er mulig for å unngå en diskusjon, svarte hun Jensen.

Unnskyldte seg til kvinnen

Kvinnen opplyser at hun i etterkant av relasjonen har innsett at hun på tidspunktet den seksuelle omgangen fant sted ikke var klar for dette. Hun medgir imidlertid at den tiltalte ikke var hennes første.

Selv beskriver 22-åringen relasjonen mellom ham og jenta som naturlig.

– Jeg har ikke skammet meg eller hatt dårlig samvittighet for det vi gjorde, ikke før nå – nå som jeg har hørt hennes forklaring, sa 22-åringen i retten.

– Unnskyld. Unnskyld om du opplevde det sånn, sa han til den fornærmede.

Kvinnen fortalte for retten at mannen raskt ble såret eller lei seg, og dermed også sint. Dette bekrefter tiltalte. Han viser til at han er en svært følsom person

Moren til 22-åringen kritisk

Både den fornærmede og den tiltalte opplyser at deres foreldre kjente til den seksuelle kontakten mellom dem.

Ifølge kvinnen skal mannens mor ha mislikt sterkt at han var mye sammen med noen som var så ung som henne, og den tiltalte skal ha sagt til henne at moren hans ville politianmelde ham.

Dette benekter 22-åringen, men han innrømmer at moren var sterkt kritisk til at han omgikk kvinnen.

– Jeg tenkte ikke på at hun ikke lovlig var gammel nok til å ha sex, utover at mamma var veldig obs på det.

Mannen forklarte i retten at moren til kvinnen visste at de hadde sex, og at hun hadde tatt seg en prat med tiltalte om dette.

– Det var en flau og klein samtale å ha med moren til noen du er sammen med, men hun var grei og gjorde det klart at vi måtte være forsiktig.