Teknologikonferanse for jenter ga motivasjonsboost

200 unge jenter fra Troms var samlet til teknologi-dag på UiT onsdag. Der fikk de høre om muligheter de har innen realfag og teknologi.

Jenter og teknologi: Den nasjonale konferansen går ut på å rekruttere jenter til å velge studier innen realfag og teknologi. Sigrid Espejord (17, fra høyre), Thea Solem (16) og Eline Holbek Sørbye (17), har fått økende motivasjon til å fortsette med realfag etter konferansen. 

nyheter

Konferansen «Jenter og teknologi» var spekket av foredragsholdere, der målet var å inspirere jenter til å velge teknologi- og realfagsstudier.

– Det er fint at det rettes mer fokus mot jenter, slik at vi kan finne riktig retning når vi skal velge studier, sier Eline Holbek Sørbye (17) fra Tromsdalen videregående skole.

Økende motivasjon

Full sal: Konferansen på UiT samlet 200 jenter fra tideneklasser og videregående skoler i Troms. 

Eline Holbek Sørbye (17), Thea Solem (16) og Sigrid Espejord (17) fra Tromsdalen har allerede valgt en retning innen realfag.

– Hele dagen har vært utrolig interessant og lærerik. Vi har fått mer kunnskap om hvilke jobber som finnes der ute, som har gjort at vi har fått enda mer motivasjon til å fortsette studieløpet, sier jentene.

Dagens konferanse har lyst opp alle mulighetene som ligger fremfor jentene som går toppidrett med realfag.

– Det gjør det vanskelig å velge, men det er fint å ha så mange muligheter når man ikke helt har bestemt seg. Det er dessuten en attraktiv linje som gir mange muligheter videre studieløpet, slik at man kan bruke litt tid på å finne den riktige veien, poengterer jentene.

Programmet

Kjent fra Newton: Solveig Hareide kjent fra Newton loste de 200 jentene fra Troms gjennom en spennende teknologi-dag ved universitetet i Tromsø. 

Jentene fikk blant annet høre om nye antibiotiske stoffer fra havet, fjellskred, analyse av havis og oljesøl. I tillegg fortalte forskningsdirektør ved Norsk polarinstitutt, Nalan Koc om «Polarforskere uten bart» som handlet om jenter ute i felt.

– De første foredragene var veldig interessante, men det mest spennende var at man kan finne en kur mot kreft og andre medisiner i havet, sier Eline Sørbye og Thea Solem.

Det ble også satt av tid til å kjøre Segway, besøke skipssimulatoren og lære mer om hvordan datateknologi brukes til å gjenkjenne musikk eller gjenstander på bilder.

– Det gjør det hele litt mer attraktivt slik at man får lyst til å høre på foredragene. At vi får prøve ut ny teknologier er en liten motivasjonsfaktor, sier Sørbye, Solem og Espejord.

Interessen for konferansen var stor og arrangementet ble fulltegnet før tidsfristen for påmelding gikk ut.