Fikk monsterkveite på 221 kilo!

Når M/S Njord dro opp det siste garnet før de tok helg, fikk de seg en skikkelig overraskelse.

SVÆR: Kveita veide inn på 221 kg i rundvekt, og her poserer mannskapet på Njord, Matīss Treibahs, Espen Kaspersen og Eirik Johansen med stor fangsten. Foto: M/S Njord 

Matfisk: Kveita er levert til et bruk og kan fort ende opp på middagsbord rundt om i distriktet. Foto: M/S Njord 

nyheter

– Ikke akkurat hverdagskost

På den siste av fem garnlenker med torskegarn utfor Vannøya, ventet nemlig ei kveite på hele 221 kilo (i rundvekt, 178 kg sløyd) mannskapet på Njord fredag.

– Det er ikke akkurat hverdagskost å få kveiter på den størrelsen. Vi har aldri fått en så stor kveite tidligere. Denne hang ikke akkurat veldig godt fast i garnet heller, så om det ikke hadde vært helt stille og kveite ikke var så rolig som den var, så hadde vi nok aldri klart å berge den i båten. Litt flaks må man jo ha, forteller skipper Eirik Johansen.

LES OGSÅ: Svømmende gullbarer rett utenfor stua vår

Ti minutter

Njord 36 fots fiskebåt som har hjemmehavn ved Lyngseidet. Den har også kran, noe som kommer godt med når man først får ei monsterkveite.

– Vi har vel sjeldent vært så glad for å ha kran på båten som i dag. Det tok bare ti minutt fra vi oppdaget den til vi hadde kveita ombord på båten, så det fikk veldig smertefritt for seg. Det er sjeldent man får kveiter på den størrelsen, så det var en veldig morsom opplevelse for hele mannskapet, sier Johansen.

LES OGSÅ: Sjekk den kveita!

Fin oppvekker

Kveita er levert på bruket de har leveringsavtale med og kan fort ende opp på middagsbord rundt om i distriktet.

– Vi var den første båten som kom inn i dag tidlig, så det ble en skikkelig fin oppvekker for alle på bruket når de så hva vi hadde med. Det ble i alle fall en fin start på helgen for hele gjengen, sier en fornøyd skipper.