Treningssentrene tror flere holder årets nyttårsforsetter

Nytt år ny meg sies det. Treningssentrene opplever en markant økning av nye medlemmer etter nyttår, men holder nyttårsforsettene lengre enn den første måneden.

Holder nyttårsforsettene: Sigbjørn Fremnesvik daglig leder for Stamina Trening Tromsø er fornøyd med økt aktivitet blant deres medlemmer i januar og februar i år, målt med samme tidsperiode i fjor. Det viser at både nye og gamle medlemmer holder treningen ved like i februar. Foto: Michael Jensen 

nyheter

Stamina Trening Tromsø og SATS Elixia på Langnes har opplevd en økning i treningstrafikken i januar og februar, som viser at deres nye medlemmer holder koken.

– I januar hadde vi en fin tilgang av nye medlemmer som har blitt med oss over i februar. På senteret har vi mer aktivitet enn vi hadde på samme tidspunkt i fjor, sier Sigbjørn Fremnesvik daglig leder Stamina Trening Tromsø.

Nyttårsforsett

Vi er godt inne i årets andre måned og motivasjonen som var der i januar kan ha fått seg en liten knekk, men folk flest ser ut til å holde nyttårsforsettene ved like.

– Det kan se ut til at folk synder litt nå i februar, men jeg ser helt klart at det er flere som trener nå enn før. På treningssenteret er det som regel godt med folk til alle tider, påpeker Erlend Pedersen (22).

Holder stand: Erlend Pedersen (22) begynte å trene på Stamina like før nyttår. Han er blant de mange som holdt stand gjennom treningsrushet i januar, med målsetting om å trene jevnt og holde seg i god form gjennom hele året. Foto: Michael Jensen 

Erlend Pedersen begynte å trene på Stamina like før nyttår. Han har klart å holde treningen ved like gjennom januar og fortsatt treningsrutinene i februar.

– Drar man hit etter klokken fire er det smekkfullt og alle apparater er i bruk. Det har vært slik i hele januar. Det har også vært tilfellet for starten av februar, så gjenstår det å se om det vedvarer, sier han.

LES OGSÅ: Dette er Tromsø-kjendisenes nyttårsforsetter

Økende trafikk

Stamina i sentrum og SATS på Langnes har hatt en god start på 2017 når det kommer til å holde på gamle og nye medlemmer.

– De som begynte oss hos i januar holder koken, og de som allerede er medlem er flinke gjennom hele året. Det gir oss større tilvekst i år enn i fjor, sier Grete Fremnesvik daglig leder for SATS Elixia på Langnes.

Stamina benytter seg av løpende medlemskap som gjør det litt hardere for nye medlemmer å droppe ut etter den første måneden. Det har gitt gode resultater og fornøyde medlemmer.

– På fellestimene har vi hatt god trafikk i år. Vi ser en statistisk høyere andel på gruppetrening for januar i år målt med januar i fjor. Det blir nok også trenden for februar, selv om det er litt tidlig å si, sier Sigbjørn Fremnesvik.

Trener jevnere

Trenden peker i den retning av at Tromsø-folket holder ut lengre enn januarmåned, og er motiverte til å trene jevnt gjennom hele året.

– Det er ikke sånn som det var før at folk tar helt av i januar og er helt ferdig i februar. Inntrykket mitt er at folk er flinkere til å trene jevnt gjennom hele året, poengterer Grete Fremnesvik.

LES OGSÅ: Her trener du billigst i Tromsø

Morgenfugler

Treningssentrene er åpne til nesten alle døgnets tider, og slik frihet blir benyttet av hele målgruppen som sprer seg fra unge juniorer til eldre seniorer.

– Det er mest aktivitet på ettermiddagen, men det blir stadig flere som trener før de drar på skole og jobb. Det gjelder alt fra ungdom til seniorer, så det er besøk i hele åpningstiden, sier Sigbjørn Fremnesvik.

Det finnes to hovedtyper mennesker. Det er de som sover gjennom alarm etter alarm, også har du dem som starter dagen på treningssenteret før du selv har kommet deg opp fra senga.

– Jeg ser at flere har begynt å trene tidlig på morgenen før skole og jobb, og det er noe jeg prøver på selv. Det er en unik måte å starte dagen med ei treningsøkt, for det gir økt energi til resten av dagen, sier Erlend Pedersen.