Dette svarer Sandra Borch på populismeanklagene

Senterpartiet går for storeslem i årets stortingsvalg, men partiet vil ha seg frabedt populismeanklagene.

Årsmøte: Sandra Borch og Wenche Skallerud deltar på Sps årsmøte, og håper på et brakvalg for partiet. 

Sandra Borch på Troms Sps årsmøte. 

nyheter

– Jeg håper og tror vi får over 10 prosent, og tar et mandat i Troms. Ikke noe utjevningsmandat, men at vi får høy nok oppslutning til å ta et selv, sier Sps toppkandidat Sandra Borch.

10 prosent

Troms Senterparti avholdsholder denne helga sitt fylkesårsmøte på Scandic Grand i Tromsø. På møtet vil leder av næringskomiteen på Stortinget, Geir Pollestad holde en politisk innledning.

Partiet er i vinden, med knallsterke 10 prosent oppslutning på en meningsmåling VG gjorde tidligere denne uka. Det preger årsmøtet.

– Det er god stemning her, og det er alltid litt spesielt med et årsmøte i et valgår. Vi fleiper jo om at Sp alltid gjør det bedre på målinger enn i valg, så hvis det stemmer i år, kan vi få til en ren Sp og Ap-regjering, sier Borch, som legger til at hun er åpen for andre partier også. Men ikke Miljøpartiet De Grønne.

– Nei, det er helt uaktuelt. I hvert fall om det er opp til meg.

LES OGSÅ: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har en plan for å kaste mindre mat (pluss)

Populisme

Senterpartiet har blitt anklaget av politiske motstandere for å drive med populisme. Det går ikke Borch med på.

– Det overrasker meg. Vi har samme politikk som vi har hatt de siste 50 årene. Det er ikke Sp som har snudd seg etter vinden, men vinden som har snudd seg etter oss, sier Borch.

LES OGSÅ: Sandra Borch hudfletter slukkingen av FM-nettet

– Fryd og gammen

Lokallagsleder for Tromsø Sp, og rektor ved Selnes skole, Wenche Skallerud forteller at de har økt tilslutning i partiet lokalt.

– Bare siden nyåret har vi fått ti nye medlemmer. Nå jobber vi fram mot valget. Uroen som var i partiet lokalt før forrige valg er borte. Vi har hatt gode rutiner, og fått løst opp i personkonflikter, i tillegg til å forankre politikken godt. Nå er alt fryd og gammen, sier hun.