22-åring dømt til fengsel etter Tinder-voldtekt

I fjor ble Askim-mannen (22) dømt til tre år og åtte måneders fengsel for voldtekt i Tromsø. Han anket saken til Hålogaland lagmannsrett, men også der er han nå dømt.
nyheter

Natt til 1. november 2015 møtte 22-åringen ei jente han kun hadde snakket med på Tinder tidligere.

De dro på fest sammen, møttes på byen og mannen endte opp hjemme hos kvinnen. Der skal mannen ha revet av henne undertøyet og tiltvunget seg samleie, til tross for at kvinnen strittet imot og forsøkte å dytte og sparke mannen av seg.

Mannen erkjente i tingretten ikke straffskyld, og hevdet selv at samleiet var frivillig.

LES MER: Tinder-møte skal ha endt i voldtekt

I september i fjor ble han dømt til tre år og åtte måneders fengsel, samt å betale den fornærmede 150.000 kroner i oppreisning.

22-åringen anket dommen til lagmannsretten. Anken gjaldt bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet og idømt erstatning.

Det er imidlertid nå klart at lagmannsretten støtter tingrettens vurdering av saken.

Mannen skal ha spredt kvinnens bein ved makt, holdt henne fast og gjennomført samleie mens den fornærmede både verbalt og fysisk gjorde motstand. Blant annet skal hun ha sagt at det mannen gjorde var ulovlig og ikke greit. Da svarte mannen at hun bare skulle anmelde ham til politiet for voldtekt.

I lagmannsretten dømmes mannen til tre år og seks måneders fengsel – to måneder mindre enn i tingretten. Han dømmes også til å betale den fornærmede kvinnen 150.000 kroner i oppreisning.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter