To av de største dagene kommer tett i tett for blomsterhandlerne

Morsdag søndag og valentinsdag tirsdag gir mye trafikk for blomsterforretningene. For de ansatte betyr det mye å henge fingrene i.

Hektiske tider: Morsdagen er akkurat lagt bak oss og valentinsdagen er like rundt hjørnet. Det gir høy trafikk for blomsterhandlerne og travle dager for de ansatte. Her ferdigstiller Hågen Kristiansen hos Sonja Johnsen Blomster en av mange blomsterbestillinger til den store morgendagen. Foto: Michael Jensen 

nyheter

– I helgen handlet det om å gjøre klar blomsterbuketter til mødrene. I dag og i morgen er det roser og valentinsdagen som står på programmet, sier Hågen Kristiansen, ansatt hos Sonja Johnsen Blomster.

Tett i tett

I år det det kun to dager mellom morsdagen og valentinsdagen. Det resulterer i høy trafikk, mye blomster og hektiske dager for de ansatte.

– I fjor var det ekstra hektisk, i og med at morsdagen og valentinsdagen kom i løpet av samme helg. Det er fint at dagene er litt mer spredt i år, men hektisk blir det uansett, påpeker Kristiansen.

Berit Johnsen, daglig leder hos Sonja Johnsen Blomster, nærmer seg sitt 50. år i butikken. Hun mener blomster er den perfekte måten å markere både morsdag og valentinsdag på.

– Det topper seg litt ekstra på enkeltdager som morsdag og valentinsdagen. Trykket er stort nå, men vi er godt kjent med at det er mye å henge fingrene i rundt disse tider, sier en småstresset leder på sitt 48. år.

– God morsdagshelg

Mester Grønn på Jekta storsenter opplevde solide besøkstall med flere tusen kunder innom butikken sist helg. Det førte til stort salg av roser, tulipaner og orkideer som ga solide omsetningstall.

– Morsdag er av de største dagene for oss. Det er litt vanskelig å sammenligne med fjoråret, da både morsdag og valentinsdag kom inn under samme helg, sier butikklederen Yvonne Ålangen.

I fjor fikk Mester Grønn på Jekta storsenter inn rundt 600.000 kroner fordelt på morsdag- og valentinshelgen. I år fikk de inn rundt 500.000 som er utenom mandag og tirsdagens valentinsalg.

– Tallene viser at far er glad i mor og åpner opp pengepungen. Når vi ser på prisklassene det handles blomster for, så virker det som at kun det beste er godt nok, poengterer Ålangen.

Røde roser

Kjærlighetens store dag er like rundt hjørnet og valentinsdagen er en dag de fleste forbinder med romantikk og røde roser.

– Trykket er merkbart allerede. Morgendagen er en dag der hele verden skal ha røde roser. Anbefalingen fra min side er så klart røde roser, for roser blir jenter alltid glad for, sier Yvonne Ålangen.

Det mest populære til morsdagen var lave, tette blomsterbuketter og buketter med flere forskjellige blomster. Til valentinsdagen er det liten tvil knyttet til hva som er det mest populære valget hos Sonja Johnsen Blomster.

– Roser er fortsatt den store vinneren. Det er synd at det blir auksjonskrig på rosene i denne perioden, noe som gjør rosene ekstra dyre, men roser skal kundene ha uansett, understreker Hågen Kristiansen.

Kjærlighet i luften

Morsdag og valentinsdag er dager som er knyttet til å vise kjærlighet for noen man er glad, og det blir i stor grad vist gjennom blomster.

– Vi gleder oss alltid stort til disse dagene. Alle er i godt humør, det er kjærlighet i luften og det er de aller beste dagene i året som vi bare går og venter på, sier Yvonne Ålangen butikkleder Mester Grønn på Jekta

Perioden med den aller største trafikken nærmer seg slutten, men før skuldrene kan senkes gjenstår to dager med mye jobb.

– Det er mye som skal gjøres klart til i morgen. Det største trykket kommer nok likevel ikke før i morgen, da frierne kommer innom for å kjøpe blomster til sine utkårede, sier Hågen Kristiansen.