Ber folk dempe seg i bompengedebatten

Politikere mottar både hets og ubehagelige meldinger i bompengesaken.

BER FOLK DEMPE SEG: I de mest ekstreme tilfellene har Tor Arne Morskogen sett kommentarer som grenser til oppfordringer om kriminelle handlinger.  Foto: Tromsø kommune

nyheter

I et innlegg på Facebook tar Tor Arne Morskogen et oppgjør med debattkulturen som har oppstått i kjølvannet av bompengesaken i Tromsø.

«Uhyrligheter»

«Folkens. Dette går ikke an. Bompenger er ikke en gladsak. Ingen mener det.

Noen av oss mener faktisk at det ikke er greit. Noen er helt mot. Noen er for. Noen vil ha en blanding mellom ulike alternativ for å finansiere ulike tiltak, løsninger og effekter.

Uavhengig hvilken av disse man står for er det helt legitime standpunkter. De av oss som deltar i debatten har et medansvar for å bidra til at debatten ikke går fullstendig i grøfta. Dette kommer til å bli heftig uansett. Da bør samtlige bidra til at debatten holdes innafor akseptable rammer. Det inkluderer å si ifra om det noen ytrer uhyrligheter her eller andre saker. Tro meg, dette er heftig nok for de 43 vi har valgt for å ta beslutningen», skriver Morskogen i innlegget.

– Går en grense

Morskogen er varamedlem for Høyre både i fylkestinget og i Tromsø kommunestyre, han har også vært politisk rådgiver for Høyre-byrådet som satt før valget.

– Dette er ikke et innlegg for eller mot bompenger. Men en kommentar til debatten som utfolder seg. Kreative innspill, gode løsninger og kritiske spørsmål er helt innafor. Men det går en grense. Personangrep og kommentarer som impliserer kriminelle handlinger er ikke greit, sier Morskogen til iTromsø.

Han har forståelse for at debatten vekker et enormt politisk engasjement for byens befolkning. Men han ønsker å bidra til at den holdes på et saklig nivå.

– De 43 som skal ta denne beslutningen tar ikke lett på det. Og det er vi som har valgt dem for å ta beslutningen på vegne av oss. Det er mange som tar kontakt med dem for å si det de mener. Og noen sier det de mener på en såpass hard måte at det neppe er til å misforstå, påpeker han.

Nedenfor er et knippe kommentarer iTromsø fant i løpet av et kjapt søk på Facebook. NB! iTromsø modererer fortløpende kommentarer som legges ut på våre sider.

 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter