– Snøen forsvinner ikke helt, men nesten

Mildværet holder stand inn mot helga, men så synker temperaturen igjen.

Forsvinner: Mye av snøen er i ferd med å smelte bort takket være pluss­grader og regn. Dette bildet ble tatt ved Vervarslinga tirsdag.  Foto: Meteorologene/Twitter

nyheter

Regn, vind og plussgrader har sørget for nesten vårlig stemning i Tromsø de siste dagene. Snøen har begynt å forsvinne fra store deler av byen, og det er nesten bart i enkelte bydeler.

– Jeg tror ikke all snøen regner vekk, i alle fall ikke nord på øya, men den forsvinner kanskje helt på Bjerkaker, sier meteorologikonsulent i Vervarslinga for Nord-Norge, Trond Robertsen.

Kaldere inn mot helga

Onsdag og torsdag vil det regne stort sett hele dagen med sørvestlig vind, men på torsdag kveld begynner temperaturen å krype nedover gradestokken mot og under nullpunktet.

– I første omgang vil vi få inn kald luft fra øst og på torsdag kveld kan det bli like under null grader. Fredag ser ikke helt ille ut vindmessig, og det er mulighet for at skylaget sprekker opp og det blir et lite glimt av sola. Så lenge vi slipper unna frysende regn, burde kjøreforholdene være helt grei, og det ser det ut til at vi gjør, sier Robertsen.

Skientusiastene må smøre seg med tålmodighet

Snøen må man nok derimot belage seg på å vente noe på.

– Nedbøren ser ut til å komme i form av regn så langt den kommer. Jeg vet mange har lyst å dra ut på skitur og er sugne på det, men de må nok bare vente for snøen kommer ikke med det første, sier Robertsen.