Foreslår at det opprettes PCI-tilbud i Bodø

Lars Vorland, administrerende direktør i Helse Nord RHF, foreslår at et PCI-tilbud opprettes ved Nordlandssykehuset i Bodø.

Helse Nord RHF har utredet om det skal opprettes et PCI-tilbud ved Nordlandssykehuset Bodø, i tillegg til PCI-senteret ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Tromsø. Foto: Erik Veigård / NTB scanpix 

nyheter

Det opplyses i en pressemelding fra Helse Nord RHF. Saken skal behandles i styret i Helse Nord RHF 22. februar.

LES MER OM SAKEN: Formannskapet skeptisk til PCI-senter i Bodø

Ifølge pressemeldingen er det påvist geografiske forskjeller i Helse Nord i hvilken behandling pasienter får tilbud om ved hjerteinfarkt. For å sikre at flere pasienter får optimal behandling, har Helse Nord RHF utredet om det skal opprettes et PCI-tilbud ved Nordlandssykehuset Bodø, i tillegg til PCI-senteret ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) Tromsø.

Store forskjeller

– Forskjellene i behandlingstilbudet er i dag for store. Det kan vi ikke leve med. Etter en grundig vurdering av hva som vil være best for våre pasienter, mener jeg et tilbud om PCI ved Nordlandssykehuset Bodø vil være med på å utjevne forskjellene og forbedre behandlingstilbudet, sier Lars Vorland, administrerende direktør i Helse Nord RHF.

Vorland opplyser videre at hele pasientforløpet skal bli bedre - fra pasientenes første medisinske kontakt til endelig behandling.

Det foreslås å opprette PCI-tilbudet i Bodø som et samarbeid mellom UNN og Nordlandssykehuset. En såkalt senter-satellitt-modell er i tråd med ønskene fra både Helgelandssykehuset og Nordlandssykehuset, ifølge pressemeldingen.

Tilbudene i Tromsø og Bodø skal drives som ett fagmiljø, noe som ifølge pressemeldingen vil gi faglig kvalitet og lik praksis i regionen.

Komme styrket ut

– Ved to PCI-tilbud i Helse Nord vil fagmiljøet bli større og komme styrket ut. Totalt vil det bli flere spesialister, og vi skal sikre forskning og at kompetansen videreutvikles. Hver spesialist vil med en slik organisering få utføre mer enn nok PCI-prosedyrer og få god faglig utvikling, sier administrerende direktør.

Ved oppbyggingen av tilbudet i Bodø vil spesialistene ved UNN i Tromsø ha en sentral rolle. Dersom styret vedtar å opprette tilbudet, håper Vorland å få til en avtale om ambulering. Det betyr at spesialistene vil jobbe både i Tromsø og i Bodø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter