Like før SAS-flyet landet, oppdaget piloten at det allerede sto et fly på rullebanen

Like etter klokken 16.00 skulle SAS-flyet fra Oslo landet på rullebanen på Langnes, men piloten ble nødt til å avbryte landingen.

Illustrasjonsfoto.   Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

En av passasjerene om bord på flyet forteller til iTromsø at flyet var like ved å touche bakken idet kapteinen dro i spakene og fløy rett til himmels.

- Det var dårlig sikt på flyplassen og tett snødrev. Da vi kom opp igjen opplyste piloten over høytalerne at de beklaget, men var nødt til å gjøre en nødmanøver. Ifølge piloten sto det nemlig et fly på rullebanen da vi skulle lande, forteller passasjeren.

- Ikke noe dramatisk

Mannen opplyser til iTromsø at flere av passasjerene som var om bord på flyet fremdeles er skremt etter det som skjedde.

- Vi har ennå ikke fått noe mer informasjon om hva som hendte, forklarer han.

Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, bekrefter at Oslo-flyet deres måtte foreta en nødmanøver.

- Det er imidlertid ikke noe dramatisk ved det. Det er helt normalt. Flyet var heller ikke nært rullebanen da manøveren ble gjennomført, selv om det kanskje kan oppleves slik for passasjerene, forklarer han.

Glatt rullebane

Ifølge Johansen kalles manøveren en "go around-manøver".

- Denne drilles det på før hver landing. Et fly kan for eksempel bruke lang tid på å komme seg av rullebanen, og da tar neste fly som skal lande en ekstra runde rundt flyplassen før det lander. Manøveren iverksettes når minsteverdier - meterverdier - er i ferd med å overskrides, sier han.

Johansen forteller at det var dette som skjedde på Langnes.

- Det er glatt rullebane i Tromsø, og et av flyene som hadde landet før vår maskin brukte ganske lang tid på å taxe av rullebanen.

Dette bekrefter flyplassjef Ivar Helsing Schrøen ved Tromsø lufthavn. Han forteller at SAS-maskinen fikk beskjed om å ta en til runde rundt flyplassen.

- Det er helt normalt, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter