Mandag morgen har vært utfordrende for tunge kjøretøy på veien, og på like over én og en halv time har tre vogntog fått problemer i forskjellige bakker i Tromsø.

Får ikke lov å kjøre uten kjetting

Etter den katastrofale fredagen, tar ikke Nobina og driftsjef Magnar Nilssen noen sjansen.

- Vi har nå gitt beskjed om at alle sjåførene skal legge på kjettinger. Alle bussene våre er utstyrt med kjettinger. Det er vi nøye på og det er ingen busser som mangler kjettinger. Hvis de ikke har kjetting har vi ikke lov å ha de i drift, sier Nilssen til iTromsø rundt klokken 11.00 mandag formiddag.

Kom seg ikke videre fra Jekta

En tipser forteller at han satt på Rute 28 fra Hamna i 10-tiden, og da de kom til Jekta ble alle passasjerene bedt om å gå av bussen.

- Jeg satt på Rute 28 fra Hamna, og vi ble alle bedt om å gå av bussen på Jekta da han ikke hadde kjetting og ikke ville kjøre lengre. Når vi spurte ham om når erstatningsbussen med kjetting kom, så hevet han bare skuldrene. Var 3-4 andre bussen som parkerte ved siden av og gjorde det samme, sier tipseren.

Stopper for å sjekke

En annen tipser melder at Nobina stopper busser i sentrum for å sjekke om de har satt på kjettinger.

- Nobina har sendt ut enn mann som nå står i krysset ved Austadbygget/SATS Sentrum. Han stanser bussene som kommer kjørende, og det ser ut som om han sjekker at de har satt kjettinger på. Selv om dette ikke burde være nødvendig, er det fint å se at de tar sine forholdsregler, skriver tipseren.

- Gått greit så langt

På spørsmål om hvordan busstrafikken har gått så langt mandag morgen svarer Nilssen:

- Det har gått rimelig greit. Det har vært litt kaos i veien i Gimlebakken, men det var mest på grunn av en trailer som sto fast. Det har også vært noen utfordringer i sykehusbakken som førte til en del rygging og litt trøbbel. Men det ser ut til å ha løst seg nå.