Varsler bompenge-demonstrasjon: – Hvis det skal få skikkelig slagkraft, må folk også protestere utenfor døra

Onsdag skal kommunestyret behandle bompengesaken og nå varsles det demonstrasjon.

DEMONSTRERER: Stefan Kusterle (innfelt) og Ahmed Aadan Warsame varsler demonstrasjon mot bompengeinnføringen onsdag.  Foto: Ronald Johansen/privat

nyheter

Stefan Kusterle og Ahmed Aadan Warsame er administratorer for Facebook-gruppa «Nei til bompenger i Tromsø/Troms», som i skrivende stund mandag formiddag har nesten 5.500 medlemmer, startet for en ukes tid siden en underskriftskampanje for å få til folkeavstemning om bompengeinnføringen.

Mobiliserer

Gruppen mobiliserer nå til demonstrasjon utenfor rådhuset på Erling Bangsunds plass klokka 17.00 onsdag.

– Når man ser hvor mye dette skal koste kontra hva man får igjen, så er det ikke rart at engasjementet rundt denne saken er så stort som det er. Vi føler at dette er rett tidspunkt for å mobilisere til en demonstrasjon utenfor internett. Det er fort gjort å skrive noe på internett, men hvis det skal få skikkelig slagkraft, må folk også protestere utenfor døra, sier Kusterle.

– Hvor mange ser dere for dere at dukker opp?

– Vi håper jo selvsagt at det kommer mange. Man har jo sett andre lignende demonstrasjoner rundt i landet hvor veldig få har stilt opp.

Kommunen har vært i kontakt

Underskriftskampanjen deres har fått like over 4.700 underskrifter, mens målet var «bare» 300. Kusterle sier kommunen har vært i kontakt med ham og vil vurdere å behandle underskriftskampanjen politisk.

– De har vært i kontakt og sier de har registrert at det har kommet mange underskrifter. De har ikke lovet noe, men sa at saken kunne komme opp til behandling i kommunestyremøtet i mars.

Feilslått politikk

Warsame, som også er representant for Kystpartiet i Tromsø, jobber nå med å få på plass folk til å holde appeller.

– Det er viktig for oss å understreke at dette ikke handler om partipolitikk. Mange opplever bompenge-protesten som en «Frp-greie», men det handler ikke om det. Politikerne har ikke tatt noe hensyn til de svakeste blant oss, og det er de som vil bli hardest rammet av bompengeinnføringen. Mange føler også at det ikke spiller noen rolle om de demonstrerer eller ikke, men det betyr selvsagt alt, sier Warsame.