Brøt seg inn i bil i tunnelen

Mann brøt seg inn i en bil i parkeringstunnelen. Nå er han dømt.
nyheter

En mann i 20-årene er dømt til 30 dagers fengsel. Bakgrunnen er at mannen i desember 2015 tok seg inn i en personbil som sto i parkeringstunnelen i sentrum, og forsøkte å kjøre denne. I tillegg gjorde han skader på bilen.

Tiltalte erkjente å ha brutt seg inn i bilen, noe som ble underbygget av videobevis fra parkeringstunnelen. Mannen ble derfor dømt for forholdet, og til å betale bileier en erstatning på 34.483 for skadene på bilen.

Mannen var også, ved en tilleggstiltalebeslutning, tiltalt for å ha stjålet klær og Playstation-spill fra Obs på Jekta til en samlet verdi av 3.342 kroner. Også dette forholdet erkjente tiltalte, og denne erkjennelsen ble styrket av et anmeldelsesskjema utfylt av vekter på stedet.

Mannen sto også tiltalt for å ha tilgriset tak og vegger i et sameie ved å sprøyte ut innholdet i et brannslokningsapparat, men dette punktet ble avvist av retten ettersom sameiets påtalebegjæring var mangefull og at seksmånedersfristen hadde gått ut. Denne avvisningen gjorde allikevel ikke at det ikke kunne fremmes et erstatningskrav, og mannen ble også her dømt til å betale en erstaning på 5.357 kroner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter