Bygdefolk reagerer på "forsvunnet" underskriftskampanje

Utviklingslagene i Tromsø kommune reagerer på at en underskriftskampanje mot bompenger ser ut til å ha forsvunnet.

KRITISK: Ann Sissel Enoksen i Søndre Reinøy utviklingslag etterlyser en underskriftskampanje med over 1.000 underskrivere som er "forsvunnet" i den kommunale papirmølla. 

SKAL UNDERSØKE: Arbeiderpartiets Jarle Heitman sier at han skal undersøke hvor underskriftskampanjen har havnet. 

nyheter

Det er sekretær i utviklingslaget på Søndre Ringvassøy, Ann Sissel Enoksen som er kritisk.

– I utviklingslagene i kommunen så fikk vi tilsendt den foreslåtte bompengesaken før jul med spørsmål om hvilket alternativ som vi foretrakk, forteller Enoksen.

Ønsket å protestere

– Vi ønsket imidlertid ikke å støtte noen av forslagene før det ble presentert alternative løsninger for å komme seg til byen for oss som bor i distriktene, sier hun videre.

Derfor ble det isteden satt i gang en underskriftskampanje på nettsiden minsak.no – en portal for innbyggerinitiativ i regi av Kommunaldepartementet.

Over 1.000 skrev under

– Vi fikk inn over 1.000 underskrifter der vi protesterte mot innføringen av bompengeløsning i Tromsø, forteller Enoksen.

For å få en sak tatt opp i kommunestyret skal det minst være 300 underskrifter – eller to prosent av kommunens innbyggere – som krever det.

Og når fristen for underskriftsinnsamling går ut skal saken gå automatisk til kommunen.

Sendt inn i god tid før jul

– Kravet om at saken skulle behandles politisk ble sendt til kommunen den 4. desember i fjor – men etter den tid så har vi ikke sett noe til saka, sier Enoksen.

Utviklingslagene kan vise til en kvittering på at saken er sendt til rådhuset, men på rådhuset kan man ikke finne saken i sine arkiver til tross for flere purringer.

Reagerer på "forsvinning"

– Jeg reagerer veldig sterkt på det. Vi har krav på at saken skal behandles politisk, men nå er den ikke en del av saksgrunnlaget for vedtakene om bompenger, sier Enoksen.

Arbeiderpartiets Jarle Heitman er politisk kontaktperson for utviklingslagene i kommunen.

Han sier at han har vært i møte med lagene i forrige uke, og at han da ble gjort oppmerksom på at de savnet underskriftskampanjen.

Vil undersøke saken

– Det er veldig dumt om det skulle vise seg at den er kommet bort i systemet, sier han til iTromsø.

Han sier at han skal prøve å bringe klarhet i hvor underskriftene kan ha havnet.

– Det vil jeg gjøre allerede onsdag, sier han.

Imidlertid sier han at selv om underskriftene hadde kommet fram til rett adresse så ville de neppe fått noen konsekvenser.

Saken blir behandlet politisk

– Det er et krav at saken skal tas opp til behandling, men det skjer jo nå når bompengesaken skal vedtas i onsdagens kommunestyre, sier Heitman.

At over 1.000 innbyggere protesterer mot innføringen av bompenger vil ha også informere de øvrige politikerne om i forkant av behandlingen i kommunestyret.