Puddersnøen de siste dagene har gjort underverker

Nå åpner Kroken-løypa!

Snøfallet de siste dagene har gjort underverker for Rune Kufaas & Co. Onsdag ettermiddag åpner han løypene i Kroken.

Rune Kufaas, daglig leder ved Tromsø Alpinpark  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

– Selv om det bare har kommet lett snø, har vi kjørt tråkkemaskinen det remmer og tøy kan holde. Totalt er det brukt vel 1.000 liter drivstoff – noe som er et godt bevis på at også vi er ivrige etter å få anlegget i drift og skikjørerne i aksjon.

Snudd på holdet

Kufaas og resten av mannskapene i skianlegget hadde store planer for årets sesong. Men værgudene har på ingen måte spilt på lag.

– I år har vi hatt den mest snøfattige februar på 70 år. Med pøsende regn i stedet, har det ikke mulig å lage skiløyper.

Masse snø oppe

– Det som gjør oss litt frustrerte, er at snøgjerdene på toppen av Krokenfjellet har samlet snø i massevis. På det meste har vi målt over tre meter.

– Dette er snø vi har fraktet nedover i løypene i tillegg til at snømaskinene har gått for fullt.

– Problemet har vært nedre del av løypetraseene. Der har snøen ikke dekket fjellet godt nok. Det har ikke gitt den sikkerheten vi ønsker for å kunne drifte.

Drømmeforhold

Ifølge Kufaas skal det være drømmeforhold når trekket starter onsdag ettermiddag. Da håper han på full guffe i samtlige løyper.

– Jeg vet at det ikke bare er vi som har vært utålmodige. Også kundene våre – spesielt de som har sesongkort – ønsker action og valuta for pengene. Nå kan jeg endelig love det, sier Rune Kufaas.

Ikke på en smell

Som følge av snømangelen, mener han at anlegget har tapt mange hundre tusen kroner i omsetning.

– Likevel håper vi at det ikke ender med en økonomisk smell. Tross alt har vi den beste tiden foran oss – med både gode lysforhold og forhåpentlig masse sol. I sum skal det tilfredsstille alle kravene.

Sen påske

Mens alpinanlegget hadde god trykk i løypene i januar og februar i fjor, satser de på like stor iver i mars og april.

– Et pluss er det at påsken er sent i år. Det vil forlenge sesongen slik at vi ser lyst på situasjonen, sier daglig leder i Tromsø Alpinpark.