Nå starter «Ti på topp» opp igjen

Førstkommende søndag starter årets «Ti på topp»-sesong.

NY TOPPTUR: Tromsdalstinden er blant årets nye «Ti på topp»-destinasjoner. 

nyheter

Med nye turer, egen app og ekstrem turlyst, ser fagkonsulent i Bedriftsidretten, Tommy Guttormsen, fram til å ta fatt på årets «Ti på topp»-kampanje.

- I år har vi 11 egne vinterturer og i alt 23 turer. Syv av turene er helt nye, sier Guttormsen.

LES OGSÅ: 3.700 deltok i «Ti på topp Tromsø» i år

Tromsdalstinden inn på turlista

Blant de nye vinterturene, finner man Tromsdalstinden og Håkøytoppen.

- Vi rangerer turene våre på fire forskjellige nivåer. Dette er et lavterskelprosjekt og vi har i utgangspunktet lavt nivå på de fleste turene, men målet er at folk skal starte på de lette turene og jobbe seg oppover til de er gode nok for de store toppene, sier Guttormsen.

Det er for tiden høy skredfare i Tromsø og området rundt. Det tar imidlertid fagkonsulenten med knusende ro.

- Vi har lagt opp veldig sikre og gode ruter, hvor man er sikker dersom man holder seg innenfor løypa. Jeg vil likevel anbefale alle om å sjekke skredvarsler og ikke legge ut på turer man ikke har kunnskap til å gjennomføre, sier han.

LES OGSÅ: Siste uke med «Ti på Topp Tromsø»

Håper flere bruker appen

«Ti på topp» er en kampanje organisert av Bedriftsidretten i Norge, hvor målet er å få nordmenn opp av sofaen og ut på tur. De tilbyr hvert år et utvalg av turer, samt skjemaer for registrering av turene man har gått. Premiekravet for voksne er på syv toppturer, og da får man tilsendt et krus med et fjellmotiv.

- I fjor lanserte vi en app for registrering slik at man slipper å sende skjemaer på slutten av året, men vi var litt forsiktig med å promotere den da vi ikke visste hvor godt den ville fungere. Den viste seg imidlertid å fungere kjempebra, så i år kjører vi på. Vi håper flest mulig tar den i bruk, sier Guttormsen.

I fjor ble det i alt registrert 28.335 turer i Tromsø fordelt på nærmere 4.000 deltakere.

- Vi har ennå ikke fått telt opp hvor mange som har skrevet seg inn i bøkene på toppene i 2016 ennå, men vet at dette tallet er mye høyere enn antallet registrerte turer.

I 2015 skrev 67.852 seg inn i bøkene.