Varsler forsinkelser på flyplassen også i dag

Skal du til eller fra Tromsø i dag, kan det være du må belage deg på noe ekstra ventetid.

Illustrasjonsbilde fra en tidligere vinter: Jon Terje Eiterå 

nyheter

Avinor melder tirsdag morgen at været byr på utfordringer og forsinkelser i flytrafikken til og fra Tromsø. Kommunikasjonsrådgiver i Avinor, Lasse André Vangstein, utdyper ved å forklare at de sliter etter at en flyradar ble nedsnødd i går.

- Det var ikke tilrådelig å kjøre inn mot radaren på scooter slik været var i går, så vi har et lag som skal opp på fjellet og se på den nå i formiddag. Vi vet ikke hva status er for den radaren og hvor fort den kan fikses, så det er litt vanskelig å si hvor lenge disse problemene vil vedvare, sier Vangstein.

Mindre kapasitet

Uten fungerende radar i sektoren til Tromsø, må flyplassen kutte ned på kapasiteten.

- Når man ikke har en fungerende radar må flygelederne lede flyene inn kun ved hjelp fra radio og det visuelle. Da er det kun lov å ta et fly av gangen kontra 4-6 som er normalen. Utfordringen ligger dermed i at fly kommer forsinket inn til Tromsø, og så må man prøve å ta igjen forsinkelsen ved å få flyene fort opp igjen og inn i sektoren til Bodø, sier Vangstein, og legger til:

- Dette er et sikkerhetstiltak, og vi tar heller et par forsinkelser enn å gå på kompromiss med sikkerheten.

Store mengder snø

Den store mengden med snø byr også på problemer på bakken.

- Det er en kombinasjon av problemer med nevnte radar, at det er meldt ganske kraftig snøfall i dag og ikke minst alle snøen som kom i går og i natt. Det er derfor vankelig å si om vi blir å ha problemer hele dagen eller om det bedrer seg utover, sier Vangstein.

Møt som normalt

Om du skal reise fra Langnes lufthavn tirsdag, skal du møte opp til normalt avreise tidspunkt.

- Alle reisende skal møte opp som normalt, og så forholde seg til informasjon fra flyselskapet de reiser med. Det er så vanskelig å si hvem som blir rammet, og det er slettes ikke sikkert det gjelder alle. Det kan være fem minutter i noen tilfeller og en time i andre, så folk må bare forholde seg til informasjonen de får på flyplassen, avslutter Vangstein.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter