Mandag ble rørene tatt i bruk for første gang - i dag oppsto lekkasjen

Kvitebjørn Varme opplyser at de rørene som det oppsto lekkasje fra først ble tatt i bruk mandag denne uka.

VANNDAMP: Når hundre grader varmt vann møte kald luft, oppstår det damp. Onsdag formiddag lå vanndampen som et teppe over deler av Storgata og Stortorget.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Onsdag oppsto det en stor vannlekkasje på Stortorget, hvor to rør med hundre grader varmt vann sprang lekk.

LES OGSÅ: Stor lekkasje på Stortorget

I ei pressemelding forteller Kvitebjørn Varme at rørene ble først tatt i bruk mandag denne uka.  Kvitebjørn Varme registrerte trykkfall i rørene som distribuerer fjernvarme til selskapets kunder i Tromsø klokken 09.01.

- Jeg er glad for at verken mennesker eller dyr som var i området da det skjedde, ble rammet. Arbeidet med å avdekke hvordan dette kunne skje starter nå, sier Trude Ørpetvedt, daglig leder i Kvitebjørn Varme.

LES OGSÅ: Kvitebjørn Varme: – Sånt skal ikke skje (for abonnenter)

Stortorget er nå stengt av med stengeventiler, og Kvitebjørn Varme tar i bruk andre deler sitt distribusjonsnett for å levere fjernvarme til sine kunder, opplyser de i pressemeldingen. Distribusjonsnettet som nå er i bruk har vært i drift over lengre tid.

Se video av lekkasjen: Her spruter vannet ut