Overskudd av menn i Tromsø

Befolkningen i Tromsø øker stadig, og det er et overskudd av menn i kommunen.

OVERVETK AV MENN: Det er 12 år siden det bodde flere kvinner enn menn i Tromsø.  Foto: Illustrasjonsbilde.

nyheter

I fjor fikk vi 659 nye tromsøværinger sammenlignet med året før. Nå bor det i overkant av 74.500 mennesker i kommunen. Dette viser tall SSB publiserte torsdag. Det er ikke en stor økning fra året før, men vi er over ti tusen flere innbyggere enn for bare ti år siden.

LES OGSÅ: Skal du kjøpe snus på taxfree? Da må du være obs på dette

Samtidig som befolkningen øker, øker også overskuddet av menn i Tromsø. Per 1. januar i år var det 863 flere menn enn kvinner i kommunen. I fjor hadde Tromsø i underkant av 500 flere menn enn kvinner. Det er 12 år siden sist Tromsø hadde flere kvinner enn menn. Siden 2005 har det vært flere mannlige enn kvinnelige innbyggere.