Studenter skal konkurrere om å ha den beste forretningsideen

Venture Cup går av stabelen 2. mars. Der skal de seks beste bidragene presenteres og bedømmes fremfor en utvalgt jury.

Gründervirksomhet: Studentorganisasjonen StartUiT arrangerer Venture Cup og deres mål er å utvikle kunnskap om gründervirksomhet lokalt. Prosjektlederen for Venture Cup Sigurd Pedersen fremmer konkurransen som en unik mulighet for studenter som sitter inne med en nyskapende idé.  Foto: Privat

nyheter

Studentene deltar med en egen utarbeidet forretningsplan, der de to beste fra den lokale konkurransen i Tromsø mottar premiepenger og går videre til den regionale finalen i Bodø.

– Målet er å gi studenter som brenner inne med noe nyskapende en mulighet til å presentere sine ideer for det lokale, regionale og nasjonale næringslivet, sier prosjektleder for Venture Cup, Sigurd Voktor Pedersen.

LES OGSÅ: Mesterskapsdebut for UiT-studenter

Studentkonkurranse

Det eneste kravet for å delta i den nasjonale kåringen, og i konkurransen om 10.000 kroner og 5.000 kroner fordelt på første- og andreplassen lokalt, er at man må være student.

– De to beste fra Tromsø går til regional finale, der de to beste fra regionen sikrer seg en plass i den nasjonale finalen i Oslo. Der det kjempes om å sikre seg omtale, startkapital og coaching, sier Pedersen.

Arrangøren er studentorganisasjonen StartUiT. Organisasjonen er opptatt av å utvikle entreprenørskap og formidle kunnskap til studenter som har en drøm om å lykkes i næringslivet.

– Dette er en av de største forretningsplankonkurransene som blir holdt for studenter. Det er en unik mulighet som øker interessen for gründervirksomhet, som er ettertraktet i Tromsø og Norge, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Til topps med idé om rømt fisk

Jurybedømmelse

Juryen for den lokale konkurransen i Tromsø består av representanter fra Sparebanken Nord-Norge, Remiks, Norinnova og Flow.

– 2. mars skal studentene presentere sin plan for juryen på The Edge. De får ti minutter til rådighet til å presentere ideen, så blir det fem minutter med utspørring fra juryen, forklarer prosjektlederen.

Før konkurransen starter må de seks forretningsplanene spisses og gjøres klar til fristen som er den 28. februar.

– Det første som skjer på selve konkurransedagen er at studentene skal gi en kortfattet presentasjon. På kun ett minutt skal de forklare sin forretningsidé for juryen og de fremmøtte, sier Pedersen.