Snøskred, steinras, utforkjøringer og stengte veier - Her er oppsummeringen av fredagsmorgenen

Det har gått hardt for seg i trafikken fredag morgen.

Slik ser det ut oppe i Bårdsvikdalen fredag morgen, hvor traileren enda står fast.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Dagen startet med at traileren som sperret fylkesvei 57 Grøtfjord (på stekningen Henrikvik - Tromvik) torsdag kveld fremdeles stod fast og isolerte Grøtfjord, Tromvik og Rekvik. Dette er også enda tilfellet og veien vil være stengt lenge.

Rundt klokken 08.20 gikk det også et snøskred ved Vågelva, i området som er isolert pga traileren.

Strømfeil og båtinnstillinger

Flere ferger og hurtigbåter i Troms ble også innstilt fredag morgen og det kan bli flere innstillinger i løpet av dagen.

Troms Kraft-kunder på stekningen Balsnes, Vikran til Vollstad og Sandøya og Rebbenesøy var også uten strøm deler av natt til fredag og ut på formiddagen fredag.

Utforkjøringer

Klokka 07.44 meldte Troms politidistrikt om at en personbil hadde kjørt utfor ved flyplassen. Nesten samtidig meldte de at et vogntog hadde kjørt ut på fylkesvei 55 Sommarøya (på strekningen mellom Sandvika og Hillesøybru). Der er enda et kjørefelt stengt.

Så kom det melding om at en buss hadde endt i grøfta ved Åsgård og en personbil havnet utfor veien på Berg. Siden kjørte også en brøytebil utfor veien på vei opp Kattfjordeidet.

Stengte veier

Tidlig fredag var fylkesvei 302 Rebbenesøya (på stekningen Rebbenes - Skogvik) stengt, men åpnet for trafikk igjen rundt klokka 10.00

Fylkesvei 66 mellom Nordhella og Skarsfjord Kraftstasjon på Ringvassøya er fremdeles stengt melder Statens vegvesen.

Steinras

NVE advarte om betydelig snøskredfare fredag morgen og Vervarslinga om store mengder snø utover dagen.

Rundt klokka 11.00 meldte Statens vegvesen om at det hadde gått et steinras i Holmbuktura på fylkesvei 293 på stekningen mellom Rennelv og Fornes, og at veien der var stengt.

Strekningen er nå stengt pga fare for nytt ras og det vil gjøres ny vurdering klokka 15.00.