Ny studie

Disse får færrest orgasmer

En ny studie viser at heterofile kvinner får langt færre orgasmer enn lesbiske kvinner.

ORGASMER: En ny studie har sett på hyppighet av orgasme blant mennesker av ulik seksuell legning.  Foto: Camera Press / SCANPIX

nyheter

Over 50.000 mennesker deltok i studien, som forsket på forskjeller i hyppighet av orgasme, blant heterofile, homofile og bifile menn og kvinner. Studien ble gjennomført av universitetet i Indiana, i samarbeid med Chapman University og Claremont Graduate University, melder BBC.


Dro gutta med på «50 shades»

– Jeg ville heller sittet hjemme og sett «Die Hard»

Det var merkbart at flesteparten i kinofoajeen var kvinner foran premièren på «Fifty Shades Darker».

 

Store forskjeller

Studien viste at 65 prosent av heterofile kvinner oppga at de vanligvis fikk orgasme under seksuelle aktiviteter, mens blant de lesbiske var tallet 86 prosent.

Blant menn var tallene ikke overraskende noe høyere, der 95 prosent av de heterofile og 89 prosent av de homofile oppga at de vanligvis fikk orgasme.

For dem som identifiserte seg som bifil var tallene henholdsvis 66 prosent hos kvinner og 88 prosent hos menn.


Like mange gifter seg nå som for ti år siden

I Troms giftet like mange seg i 2016 som for ti år siden, og stadig færre skiller seg.

 

Åpenhet med partneren

Resultatene fra studien ga en rekke forslag om hva par kan gjøre for å øke forekomsten av orgasmer.

Forskjellene på kvinnene som oppga at de fikk orgasme oftest, i motsetning til de som får det sjeldnest, var blant annet at de var mer fornøyd med forholdene sine, mottok mer oralsex, og sa klart fra til partneren om hva de ønsket på soverommet. De oppga i tillegg at de oftere både snakket om – og utspilte – seksuelle fantasier.

Forskerne mener at også sosiokulturelle og evolusjonære forhold kan forklare de sprikende resultatene.

Forskningsrapporten kan leses her.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter