En av naboene som fant mannen, forteller til iTromsø at hun og flere andre naboer ikke hadde sett ham på flere uker, og var derfor bekymret.

– Han hadde problemer med helsa, og ingen av oss som kjente ham hadde sett ham siden i slutten av desember. Jeg og en annen nabo bestemte oss derfor for å se om vi fikk tak i ham.

Sammen gikk naboene opp til mannens bopel for å se om de kunne finne ut hvor han hadde tatt veien. Inne i leiligheten var lysene slukket og de slet med å se noe gjennom vinduene.

– Vi forsøkte å banke på, men hørte ikke et knyst. Vi så på hverandre og prøvde å ta i døren, og det viste seg at den var ulåst. Han låste den alltid – dette er jo tross alt et strøk, forteller kvinnen.

Da de åpnet døren, ble kvinnen møtt av et syn hun aldri vil glemme.

Engstelige naboer

– Mannen lå dø i enden av gangen, i en stor blodpøl. Vi gikk ikke inn og ringte politiet med en gang.

Politiet ankom, avhørte naboene og satt i gang med å sikre stedet. Siden da har leiligheten vært plombert, men naboene har ikke hørt noe mer om hva som har hendt.

– Vi i nabolaget har snakket litt sammen, og det er flere – inkludert meg selv – som synes det er kjempeekkelt. Det å finne han der, i den tilstanden, det gikk veldig inn på meg, sier hun.

Helsemessige årsaker

Etterforskningssjef i Troms politidistrikt, Ygnve Myrvoll, bekrefter at det har vært et dødsfall og opplyser at politiet anså det som mistenkelig.

– Det ble startet rutinemessig etterforskning, og mannen ble obdusert, sier han.

Politiet har imidlertid konkludert med at ingenting kriminelt har funnet sted.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer, men det jeg kan si, er at dødsfallet er helserelatert. Det underbygges også av obduksjonsrapporten, som slår fast at personen døde som følge av helsemessige årsaker, forteller Myrvoll.