Store ressurser satt inn

Snøskred på Riksgränsen

Fjellredningstjenesten fra Norge og Sverige, redningshunder og flere helikoptre er satt inn ved Riksgränsen etter at det gikk et stort snøskred tidligere på søndag.
nyheter

Det var svensk politi som søndag rapporterte at det hadde gått et snøskred i Nordalsfjellet på Riksgränsen.

Like før klokken 14.00 var det fremdeles uklart om noen var blitt tatt av skredet, som var fire hundre meter langt og hundre meter bredt, melder Fremover.

Helikoptersøk

Fem helikopter var klokken 15.00 på vei til Riksgränsen. Et norsk redningshelikopter, et ambulansehelikopter, to private helikoptre, samt et helikopter fra det svenske Sjöfartsverket, som var på vinterøvelse i Kiruna.

Bakkesøk er begrenset på grunn av et snøheng som må sprenges bort før søkingen kan fortsette.

Tidkrevende arbeid

Norske redningshunder var på øvelse i området da skredet gikk, og vil bli satt inn i søk av mennesker som kan være tatt av skredet.

– Redningshundene jobber ganske enkelt med å søke etter mennesker. Arbeidet er tidkrevende. Man trenger mye folk, for å gjøre det så effektivt som mulig og for å få et bra resultat. Nå må man gjøre rede for hvor mange man leter etter, eller om man leter etter noen over hodet, sier snøskredekspert i Abisko, Mattias Hellgren til SVT.

Svensk politi meldte tidligere i ettermiddag at søket nå er avsluttet, og at ingen personer har blitt tatt av snøskredet.