Samferdselsministeren hemmelighetsfull om Tromsø-besøk

Ketil Solvik-Olsen har lagt igjen statsrådshatten i Oslo. Likevel står nye E8 på programmet når han møter partiets stortingskandidater i ettermiddag.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ble tatt imot på flyplassen av stortingsrepresentant Kent Gudmundsen tirsdag ettermiddag.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen landet på flyplassen i Tromsø i 13.30-tiden i ettermiddag.

På flyplassen ble han tatt imot av stortingsrepresentant Kent Gudmundsen.

- Jeg skal vise Solvik-Olsen viktige samferdselsprosjekter i Tromsø, hvor av E8 bare er ett av mange prosjekter, forklarer Gudmundsen, som påpeker at besøket er av rent partiintern karakter i Høyre og Frp.

Til iTromsø uttaler samferdselsministeren følgende:

- Vi er inne i en viktig periode i Stortinget akkurat nå der Nasjonal transportplan skal legges frem før påske. Jeg er svært fornøyd med at de fire borgerlige partiene nesten har klart å forhandle fram et resultat.

Solvik-Olsen drar nå rundt i Tromsø, uten at han har lyst til å si noe konkret om hvilke steder han skal besøke. Han påpeker for øvrig at han ønsker å bli satt inn i debatten om bompenger og bymiljøavtale som for tiden pågår i Tromsø.

Bekrefter

Statsrådens rådgiver, Rikard Knutsen, bekreftet tidligere i dag overfor iTromsø at Solvik-Olsen skal møte lokale partikolleger når han ankommer. Ut over det, er det få opplysninger å hente fra departementshold.

Mye tyder på at statsråden har den mye omtalte E8-traseen på programmet. Men om Solvik-Olsen har midler med i kofferten, gjenstår å se.

Gode nyheter

Gruppeleder for Frp i kommunestyret, Anni Skogman, var ukjent med møtet. Men i likhet med mange andre, håper hun at Solvik-Olsen har gode nyheter å komme med. Ikke minst fordi statsminister Erna Solberg har sluppet flere nyheter i milliardklassen de siste dagene. Nå mener man at statsråden skal gjøre det samme.

Få opplysninger

Det har vært mye hemmelighetskremmeri rundt besøket, men det er ingen tvil om at møtet skal handle om E8. Nå spør mange seg om nyveien er inne i Nasjonal Transportplan og hvor høyt den eventuelt den er prioritert.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter