– Kom dere ut og bruk den fine naturen i vinterferien

Troms Turlag kommer med en klar oppfordring til tromsøfolk.

Åpen for alle: Troms Turlag har 34 hytter til disposisjon som kan brukes av medlemmer. De har også hytter som Dagsturbua på Trollvassbu som kan brukes av alle. Hyttene og naturen generelt oppfordrer daglig leder i Troms Turlag Lin Einarsdotter Olsen alle å ta i bruk i ferien. Foto: Torkjell Naterstad 

nyheter

Daglig leder i Troms Turlag, Lin Einarsdotter Olsen, står på for at deres hytter og turstier skal benyttes i vinterferien.

– Vi har naturen rett utenfor stuedøren, med skiløyper og nydelige fjell som bare venter på å bli utforsket, sier hun.

Turer for alle

Turlaget har 34 hytter tilgjengelige. Noen av hyttene ligger en liten dagstur unna, mens avstanden til andre hytter oppfordrer til overnatting. For å bruke hyttene trenger man en DNT-nøkkel, som kan kjøpes av medlemmer.


Hyller de frivillige etter rekordår

Troms Turlag går inn i det nye året med tidenes medlemsvekst i ryggen.

 

– Det er varierte turer og løypenett i Tromsø. Det er ikke lengden på turen som er det viktigste, men at man kommer seg ut og bruker den fine naturen vi har, slår Olsen fast.

Alt fra småbarnsfamilier til seniorer har mulighet til å komme seg til hyttene i regi av Troms Turlag.

– Det er viktig å legge til rette for småbarnsfamilier, slik at det er noe som kan motivere dem til å bli med. Det er hytter og turer som er barnevennlige som ikke tar mer enn 15 minutter til en time å gå, påpeker Lin Olsen.

Vinterferieaktiviteter

Hyttene er hovedsakelig for medlemmer eller noen med tilknytning til medlemmer, men det er også hytter som er åpne for alle.


Inviterer Tromsø på overnatting under åpen himmel

Til helgen braker Friluftslivets uke løs, og da er det bare å ta på seg turskoene og komme seg ut.

 

– Varmebua på Kjølen er åpen for alle turgåere, det gjelder også Dagsturbua på Trollvassbu. Det fine er at vi har turer som passer for alle, sier den daglige lederen.

Turlaget starter Mars-måned med flere aktiviteter for dem som holder seg i Tromsø i vinterferien.

– Første mars blir det bading og bålbrenning i Telegrafbukta med Fjellsportgruppa. For barn og ungdom blir det mulighet til å hoppe i Grønnåsen flere dager i ferien. Dette gjelder for gamle og nye medlemmer, påpeker Olsen.

Frivillighet

Det ligger mange dugnadstimer bak at en frivillig organisasjon som DNT Troms Turlag kan gå rundt.

– Troms Turlag består av mange dedikerte frivillige som gjør en helt fantastisk jobb. Turlaget har blant annet turledere som skaper et fint turfellesskap og hyttetilsyn som tar hånd om hyttene, sier Olsen.