29-åring må betale 36.000 kroner for fyllekjøring

En mann (29) må punge ut etter at han fyllekjørte på Tromsøya i fjor vinter.
nyheter

Mannen kjørte fra Tromsdalen til Gimle med promille i desember 2016. 29-åringen hadde to passasjerer i bilen, og det endte med ei utforkjøring.

Blodprøven som ble tatt av ham en halv time etter hendelsen viste en alkoholpåvirkning på 1,61 promille.

Vedkommende avga en tilståelse i retten og erkjente seg straffskyldig.

Påtalemyndigheten forslo en straff på 21 dagers fengsel og ei bot på 49.000 kroner. Retten kom fra til at botsforslaget ble for høyt.

I skjerpende retning, la retten vekt på at kjøringen skjedde med en høy promille, noe som fører til betydelig risiko for ei trafikkulykke. I formildende retning vises det til tilståelsen og at kjøringen skjedde på en tid av døgnet da det er lite trafikk på veien.

29-åringen ble dømt til 21 dagers fengsel, og han må han betale ei bot på 36.000 kroner. Han mister også lappen i to år.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter