Matkroken Rebbenes på Rebbenesøy har fått det statlige Merkur-programmets pris for beste nærbutikk i landet. Innehaver av butikken, Jonny Engvik, tok imot prisen på en konferanse for distriktskjøpmenn i Tromsø.

Overlever i et lite marked

– Dette er en butikk som tross for begrenset nærmarked har klart å tilpasse sitt vareutvalg og har utviklet tilleggstjenester. Dette har gjort butikken i stand til å overleve i et lite marked. Driften er preget av nøkternhet og godt kjøpmannskap, heter det i begrunnelsen for prisen.

Det er ikke første gang den lille butikken har fått oppmerksomhet. I fjor deltok kjøpmannen nemlig på TV2-programmet «Ramm og Tørnquist redder Norge». Programmet var med på å skape mye blest i lokalsamfunnet og ga økt omsetning.

– Viktig

– Selv om omsetningen siden er noe redusert, har drivers mot til å delta i dette programmet skapt mange refleksjoner om viktigheten av å ha en butikk i lokalsamfunnet og har redusert handelslekkasjen, står det i begrunnelsen for utdelingen av Merkurs-programmets pris.

I tillegg til TV-tid, mottok også butikken Coops pris for beste Matkroken-butikk i 2016. Dette på grunnlag av solid omsetningsøkning godt samspill med lokalbefolkningen.

Rebbenesøy har kun rundt 60 fastboende, og har slitt med betydelig handelslekkasje. Årsaken er at mange av de fastboende heller handler i Tromsø før de tar ferge hjem fra jobb.

iTromsø har ikke lykkes i å komme i kontakt med Engvik.