En omkommet, tre skadd i ulykke på E8

En person er bekreftet omkommet etter ei trakkulykke på E8.
nyheter

Siste: Politiet melder at det er en mannsperson i 80-årene som omkom i ulykken. Mannen skal være bosatt i Balsfjord.

Innsatsleder Robin Lindberg bekrefter overfor iTromsø at en person er omkommet og tre personer er skadd i ulykken.

Fastklemt

Det var like etter klokken 13.00 politiet meldte om ei trafikkulykke mellom tre personbiler på Lauksletta på E8.

Totalt fire personer er involvert i ulykken, to av dem satt fastklemt. Det er en av de to som satt fastsklemt som nå er bekreftet omkommet.

De tre andre er fraktet til UNN.

Dødsulykke ved Lauksletta på E8  Foto: Tom Benjaminsen

 

Det er snakk om to kvinner og en mann som er fraktet til UNN.

- En mann i 30-årene er alvorlig skadet, men stabil. Det er samme status for en eldre kvinne, opplyser kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Per-Christian Johansen.

Den siste kvinnen er lettere skadet, opplyser Johansen.

Front-mot-front

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Rune Nilsen, forteller at vitner har forklart seg til politiet og at de nå har dannet seg et bilde over hva som har skjedd.

- Det er for tidlig å dra konklusjoner, men det er snakk om en front-mot-front-ulykke hvor det ene kjøretøyet har kommet over i motsatt kjørefelt, sier Nilsen til iTromsø.

Ambulansehelikopter på ulykkesstedet ved Laukslett E8  Foto: Tom Benjaminsen

Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser av de tre personbilene og veien på stedet. I tillegg til politiet, er også Statens vegvesen på stedet for å bistå.

- Det er noe is midt på kjørebanen, men ellers er det nesten tørr asfalt, forklarer iTromsø-reporter, Christer Pedersen.

Stengte E8

Som følge av ulykken var E8 stengt i omtrent en time, men klokken 14.00 begynte politiet å slippe trafikken forbi ulykkesstedet.

Like før klokken 15.30 opplyser operasjonslederen at de fortsatt jobber på stedet og slipper trafikken forbi puljevis.

- Vi regner med at veien vil være åpen for ordinær trafikk om omtrent en time, sier operasjonslederen.Første dødsulykke i 2017

Dette er den første dødsulykken i Troms i år. Fram til forrige uke, var status for 2017 at null personer hadde omkommet i trafikken i Troms.

Forrige dødsulykke på E8 var i mars 2016, hvor en semitrailer kolliderte med to personbiler ved Hundbergan. Totalt fire personer var involvert i denne ulykken. En person omkom og en mann i 60-årene ble alvorlig skadd.