En omkommet, tre skadd i ulykke på E8

En person er bekreftet omkommet etter ei trakkulykke på E8.
nyheter

Siste: Politiet melder at det er en mannsperson i 80-årene som omkom i ulykken. Mannen skal være bosatt i Balsfjord.

Innsatsleder Robin Lindberg bekrefter overfor iTromsø at en person er omkommet og tre personer er skadd i ulykken.

Fastklemt

Det var like etter klokken 13.00 politiet meldte om ei trafikkulykke mellom tre personbiler på Lauksletta på E8.

Totalt fire personer er involvert i ulykken, to av dem satt fastklemt. Det er en av de to som satt fastsklemt som nå er bekreftet omkommet.

De tre andre er fraktet til UNN.

Dødsulykke ved Lauksletta på E8  Foto: Tom Benjaminsen

 

Det er snakk om to kvinner og en mann som er fraktet til UNN.

- En mann i 30-årene er alvorlig skadet, men stabil. Det er samme status for en eldre kvinne, opplyser kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Per-Christian Johansen.

Den siste kvinnen er lettere skadet, opplyser Johansen.

Front-mot-front

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Rune Nilsen, forteller at vitner har forklart seg til politiet og at de nå har dannet seg et bilde over hva som har skjedd.

- Det er for tidlig å dra konklusjoner, men det er snakk om en front-mot-front-ulykke hvor det ene kjøretøyet har kommet over i motsatt kjørefelt, sier Nilsen til iTromsø.

Ambulansehelikopter på ulykkesstedet ved Laukslett E8  Foto: Tom Benjaminsen

Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser av de tre personbilene og veien på stedet. I tillegg til politiet, er også Statens vegvesen på stedet for å bistå.

- Det er noe is midt på kjørebanen, men ellers er det nesten tørr asfalt, forklarer iTromsø-reporter, Christer Pedersen.

Stengte E8

Som følge av ulykken var E8 stengt i omtrent en time, men klokken 14.00 begynte politiet å slippe trafikken forbi ulykkesstedet.

Like før klokken 15.30 opplyser operasjonslederen at de fortsatt jobber på stedet og slipper trafikken forbi puljevis.

- Vi regner med at veien vil være åpen for ordinær trafikk om omtrent en time, sier operasjonslederen.Første dødsulykke i 2017

Dette er den første dødsulykken i Troms i år. Fram til forrige uke, var status for 2017 at null personer hadde omkommet i trafikken i Troms.

Forrige dødsulykke på E8 var i mars 2016, hvor en semitrailer kolliderte med to personbiler ved Hundbergan. Totalt fire personer var involvert i denne ulykken. En person omkom og en mann i 60-årene ble alvorlig skadd.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter