Presis klokken 09.00 offentliggjorde Forbruker & Media alle tall for Avis-Norge. Sammenlignet med de siste registreringene i september i fjor, har mediehuset – din lokalavis – økt til 49.000 lesere. Tallene gjelder for papir, nett og mobil og er 2.000 flere enn i høst.

For første gang på mange år opplever flere av landets aviser opplagsøkning som følge av vekst i digitale abonnementer. I Troms var det imidlertid bare iTromsø og Nordlys som i fjor økte opplaget, da med henholdsvis fem og 1.387 eksemplarer.

Lesertallene til Nordlys går dog tilbake fra forrige måling, hvor de hadde 106.000 lesere på papir, nett og mobil. Nå er tallet 103.000.

Meget godt fornøyd

Sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset iTromsø AS, Stig Jakobsen, sier seg meget godt fornøyd med utviklingen.

– Vi snakker om hyggelige tall og en utvikling som har vart en god stund. Det tar vi som et tegn på at vi leverer gode produkter.

Direkte og klar

En annen ting Jakobsen trekker fram, er avisens direkte og klare synspunkt:

– Både nyheter, kommentarer, kultur og sport faller i smak hos leserne. Her skal vi fortsette å levere.

Ellers ser sjefredaktøren at stadig flere leser iTromsø på mobil – noe han betegner som en helt normal utvikling.

Lokale nyheter

– At stadig flere foretrekker oss, ligger i at vi leverer lokale nyheter. Når leserne går inn på en sak, vet de at den er fra nærmiljøet.

– Vi skal også ha en god miks av åpne og plussaker – slik vi alltid har hatt, sier Stig Jakobsen.