Gledelige lesertall for byavisen - flere leser iTromsø

Publisher Stig Jakobsen har grunn til å smile bredt. Det siste halve året har iTromsø fått ett par tusen flere lesere.

gode tall: Lesertallene for iTromsø øker igjen – denne gang til 49.000 samlet for papir, nett og mobil.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Presis klokken 09.00 offentliggjorde Forbruker & Media alle tall for Avis-Norge. Sammenlignet med de siste registreringene i september i fjor, har mediehuset – din lokalavis – økt til 49.000 lesere. Tallene gjelder for papir, nett og mobil og er 2.000 flere enn i høst.

For første gang på mange år opplever flere av landets aviser opplagsøkning som følge av vekst i digitale abonnementer. I Troms var det imidlertid bare iTromsø og Nordlys som i fjor økte opplaget, da med henholdsvis fem og 1.387 eksemplarer.

Lesertallene til Nordlys går dog tilbake fra forrige måling, hvor de hadde 106.000 lesere på papir, nett og mobil. Nå er tallet 103.000.

LES OGSÅ: Leverte millionoverskudd – må likevel kutte

Meget godt fornøyd

Sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset iTromsø AS, Stig Jakobsen, sier seg meget godt fornøyd med utviklingen.

– Vi snakker om hyggelige tall og en utvikling som har vart en god stund. Det tar vi som et tegn på at vi leverer gode produkter.

Direkte og klar

En annen ting Jakobsen trekker fram, er avisens direkte og klare synspunkt:

– Både nyheter, kommentarer, kultur og sport faller i smak hos leserne. Her skal vi fortsette å levere.

Ellers ser sjefredaktøren at stadig flere leser iTromsø på mobil – noe han betegner som en helt normal utvikling.

LES OGSÅ: Fakta om kvartalsresultat og årsresultat til Polaris Media

Lokale nyheter

– At stadig flere foretrekker oss, ligger i at vi leverer lokale nyheter. Når leserne går inn på en sak, vet de at den er fra nærmiljøet.

– Vi skal også ha en god miks av åpne og plussaker – slik vi alltid har hatt, sier Stig Jakobsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter