Kjemper mot barnehagenedleggelse på Vengsøya

Skal overtale politikerne

Utviklingslaget på Vengsøy skal gjøre alt de kan for å få omgjort vedtaket om å legge ned barnehagen på øya.

NÆRINGSLIV: Fiskebruket på Vengsøy er avhengig av at arbeiderne har tilgang til barnehage, sier nestleder i utviklingslaget på øya, Jørgen Jensen 

HÅPEFULL: Jørgen Jensen, nestleder i utviklingslaget på Vengsøy, håper at politikerne skal snu - og stoppe nedleggelsen av barnehagen på øya. Foto: Privat 

nyheter

Det forteller nestleder i utviklingslaget, Jørgen Jensen til iTromsø.

– Vi har vært i kontakt med flere partier i kommunestyret, og nå har vi invitert formannskapet om å komme ut til øya, sier han.


Legger ned barnehage

Frykter for øyas fremtid

Kommunen har vedtatt å legge ned barnehagen på Vengsøya. Innbyggerne frykter at det vil bety slutten for både butikken og fiskebruket på øya.

 

Formannskapsturné

Onsdag skal politikerne i formannskapet hoppe på ferga i Bellvika for en turné ut til Vengsøy.

– Her ute skal de få treffe øyfolk, de skal få besøke fiskebruket og butikken – og de skal få komme til skolen og barnehagen, sier Jensen.

Tanken er at politikerne i formannskapet skal overtales til å omgjøre vedtaket fra i fjor – da kommunestyret vedtok å legge ned barnehagen på øya på yttersiden av Kvaløya.

Skal få omvisning på øya

– De skal få se at det næringslivet vi har her ute – fiskebruket og barnehagen – er avhengig av at det finnes et barnehagetilbud, forklarer Jensen.

Ordfører Kristin Røymo sier at det er viktig for politikerne i kommunen å komme seg ut til folket.

– Vengsøy er et lite og sårbart samfunn, og vi skal snakke med befolkningen om hva barnehagen og skolen betyr, sier hun.

SKAL LYTTE: Ordfører Kristin Røymo sier at hun og resten av formannskapet skal lytte til argumentene fra Vengsøyværingene. 

 

Vil se på nye argumenter

Hun kan ikke love at det vil bli gjort om noe på nedleggingsvedtaket, men sier at nye opplysninger som øyboerne eventuelt kommer med skal tas med i vedtaksgrunnlaget.

– Vi skal se om det er endringer i tallmaterialet med tanke på nedleggelse, påpeker hun.

Jørgen Jensen tror at politikerne vil lytte til det øyfolket har å melde.

NEDLEGGELSE: Barnehagen på Vengsøy er vedtatt nedlagt. Nå håper øyboerne at politikerne i formannskapet kan overbevises om å gjøre om på vedtaket. 

 

Tror på endring av vedtak

– Vi har en god magefølelse. Når vi har snakket med de politiske partiene tidligere så har vi fått positive tilbakemeldinger, sier han til iTromsø.

Med på turen til Vengsøy vil også kommunens næringsavdeling være, og tanken er at representantene derfra skal få innblikk i verdiskapningen på øya.

– Det produseres store verdier på Vengsøy, sier ordføreren.

Formannskapet planlegger også andre turer rundt i distriktet, sier hun.

– I neste uke skal vi til Lakselvbukt og Jøvik, og vi planlegger også en ny tur til Tromvik.