De siste ukene har Buktafestivalen annonsert artister til sommerens festival over en lav sko.

Et av fjorårets beste album

Onsdag ble amerikanerne i The Mystery Lights og nordirske The Bonnevilles annonsert. Det er festivalsjefen godt fornøyd med.

– Mystery Lights ga ut et av fjorårets beste plater, så den bookingen er jeg veldig fornøyd med. Converge, som vi slapp på mandagen, har vi også luktet på lenge, så det kommer til å bli veldig bra, sier Lasse Pettersen, og fortsetter:

– I morgen kommer vi med et skikkelig storslipp. Det er det siste bandet som skal avslutte torsdagen, og det blir svært. Vi har ikke satt noen deadline på når vi skal annonsere hele programmet, men etter det slippet gjenstår det et band på hovedscenen og en del navn i Paradisbukta, på lillescenen og til nachspielet.

Godt forhåndssalg

Fornøyd: Bukta-sjef Lasse Pettersen er strålende fornøyd med årets festivalprogram så langt.

Så langt er Alice Cooper, Seigmenn, Turbonegro, Motorpsyco, Midnight Choir, Honningbarna, Elder, The Late Great, Frank Carter & The Rattlesakes, Converge, Ane Brun, Stein Torleif Bjella, The Modern Times, Lüt og Resirkulert klare for festivalen. Til stor glede for Bukta, så ser det ut til at trenden med et tidligere forhåndssalg fortsetter også i år.

– Vi legger ikke ut dagspassene før på fredag, men festivalpassene har solgt veldig bra og vi ligger bedre an nå enn vi gjorde på samme tidspunkt i fjor. Både vi og andre konsertarrangører her i byen ser at folk går mer konsert og har blitt flinkere til å kjøpe billetter i god tid. Det er en veldig positiv utvikling for oss. Vi forventer selvsagt ikke å selge ut festivalen før programmet er klart, men jeg synes bredden vi har i årets program er veldig bra, sier Pettersen.

Vil være ekstra synlig i år

Bukta koker på mange nye prosjekter, og festivalsjefen tror Bukta vil være veldig godt synlig i bybildet denne sommeren.

– Vi jobber hele tiden med å utvikle festivalen, og at vi gjør nye ting skal gjenspeiles både på festivalområdet og rundt i byen. Vi tror at aktivitet skaper mer aktivitet, og vi vil skape mer både for publikum og for artistene. 2017 vil bli et ganske heftig Bukta-år, sier Pettersen.

Duo: The Bonnevillies består av en trommis og en gitarist som synger, og kommer hele veien fra Nord-Irland for å spille sin blues og pønk inspirerte garasjerock på årets festival. Foto: Presse