Flere reiser med buss i Tromsø

10 prosent flere reiste med buss i årets to første måneder sammenlignet med 2015.

  Foto: Tor Farstad

nyheter

Det melder fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, i en pressemelding.

– Gjennom flere år har det vært viktig for Troms Fylkeskommune å utvikle kollektivtilbudet i Tromsø slik at flere skal kunne velge å reise med buss. Tallene taler for seg, men arbeidet for å utvikle kollektivtilbudet fortsetter, sier Prestbakmo ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Statens vegvesen med bektaksjon mot busspassasjerer

I årets to første måneder er det registrert totalt 106.372 flere kollektivreiser i Tromsø enn i 2016.

– Man kan altså konstatere at til tross for betydelige utfordringer med framkommeligheten for buss i Tromsø, velger flere å reise oftere med buss i Tromsø. Det betyr at folk ønsker å reise kollektivt, at tilbudet fungerer bra for mange, og at det derfor er viktig å fortsette det langsiktige arbeidet med å legge enda bedre til rette for kollektiv i Tromsø, og da at enda flere skal kunne velge å reise kollektivt, sier Prestbakmo.

Ifølge Prestbakmo er Tromsø Norges tredje største kollektivby med tanke på andelen av befolkningen som bruker tilbudet. Vi er bare slått av Oslo og Trondheim.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter