Skolerivalisering motiverer russen til å samle mer penger til kreftsyke

Kongsbakken-russens motivasjon for å delta i «Krafttak mot kreft: 1. Hjelpe kreftsyke. 2. Gruse Tromsdalen-russen.

RUSS: Kongsbakken-russen Silje Stensland Halvorsen (18) Kristin Bergseth (18) og Anja Lockertsen (18) samler inn penger til Kreftforeninga. Allerede utenfor Kongsbakken hadde Lockertsen og Halvorsen klingende mynt i bøssene. – Vi måtte putte i litt selv også, sier Halvorsen. 

nyheter

Russeelevene Silje Stensland Halvorsen (18) Kristin Bergseth (18) og Anja Lockertsen (18) bruker torsdagskvelden sin på «Krafttak mot kreft», en innsamlingsaksjon til Kreftforeninga organisert og gjennomført av russ over hele landet.

LES OGSÅ: Russen klar for et skikkelig krafttak mot kreft

– Alle kjenner noen som er rammet av kreft. Enten det er noen som har mistet livet, overlevd eller pårørende, sier Lockertsen som også er russepresident ved Kongsbakken.

Godt oppmøte

Alle de videregående skolene i Tromsø bidrar i aksjonen. Kreftforeninga silte med 120 bøsser på Kongsbakken.

– Alle bøssene er tatt, så mange av russen på skolen bidrar, sier Bergseth.

LES OGSÅ: Barnekreftforeninga og sykkelteam samlet in 40.000 på en dag

– I år er fokuset å øke livskvaliteten til mennesker som lever med uhelbredelig kreft. Samtidig så er det litt konkurranse mellom de ulike videregående skolene i byen om hvem som klarer å samle inn mest, forteller Lockertsen

– Hvem vil dere helst slå?

– Tromsdalen! Roper Kongsbakken-russen i kor, før Lockertsen legger til:

– Vi skal gruse dem. Vi samlet inn mye mer enn Tromsdalen i fjor og vi kan ikke være noe dårligere i år, sier russepresidenten.