Til helgen starter vinterens skibusstilbud opp igjen

Troms fylkestrafikk starter opp med busstilbud ut til skiløypene i Tønsvik og Snarbyeidet i helgene.

Skibusstilbud: Vinterens skibusstilbud starter opp igjen til helgen. Det går busser både lørdag og søndag ut til skiløypene i Tønsvik og Snarbyeidet. Skientusiastene blir sluppet av og så kan dem gå i preparerte løyper tilbake til Tromsdalen. Dette bildet viser skiløpere på Templarheimen. foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Vinterens skibusstilbud starter opp lørdag 11. mars klokken 09.10. Skibussen går både lørdager og søndager til og med mandag 1. mai 2017.

– Ta bussen og linje 450 fra Prostneset. Da kan passasjerene enten gå av i Tønsvika eller reise videre til løypene i Snarbyeidet, som er for den mer vante skiløperen, sier Silje Skog, kommunikasjonsrådgiver i Troms fylkestrafikk.

Skibusstilbud

Skibusstilbudet har vært en suksess tidligere år, og det ønsker Troms fylkestrafikk å fortsette med.

– Dette er et tradisjonsrikt tilbud som vi har hatt i skisesongen i Tromsø over flere år. Skibusstilbudet har blitt tatt godt imot, så vi ser ingen grunn til å skrote det, påpeker Silje Skog.

Det er preparerte løyper hele veien tilbake til Tromsdalen, men skulle du ombestemme deg underveis må du være obs på at bussen ikke går tilbake på søndager.

– Bussene går to ganger ut til Tønsvik i ni- og ellevetiden, men ut til Snarbyeidet er det kun den første ruten som går, understreker kommunikasjonsrådgiveren.

Video over løypene

Drone-videoen fra Bydrift, der de følger løypetråkkemaskinen over Tønsvika, Skittenelv og Snarbyeidet viser god oversikt over løypenettet som bussene kjører skientusiastene ut til.

– Det har vært et populært tilbud spesielt på dager med godt vær. Vi forsøker å ha busser i bakhånd dersom det skulle bli behov for mer kapasitet enn vi har lagt opptil, sier Skog.

Alt som kan være med på å øke interessen rundt tilbudet ser Troms fylkestrafikk på som positivt.

– Videoen fra Bydrift tror jeg absolutt har gjort at flere har fått opp øynene for naturen og skiløypene, sier Skog.

Påsketrafikken

I påsken går det busser hver dag fra 8. april til og med andre påskedag 17. april.

– Skibussene går til samme tid på lørdager, søndager, skjærtorsdag og langfredag i påskeukene, som den går i helgene utenom. Den 11.–13. april går det kun ordinære rutebusser, opplyser Silje Skog.

Troms fylkestrafikk oppfordrer tromsøværingene til å benytte seg av dette tilbudet, og håper mange kommer seg ut på ski.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter