Om Erlend og Høyre får det som de vil, kan du nyte øl i Telegrafbukta uten å bekymre deg for politiet

Under Høyres landsmøte i helga, ble det vedtatt at Høyre vil kjempe for å gjøre det lovlig å nyte alkohol i norske parker.

ØLGLAD Erlend Svardal Bøe forteller at man ikke skal se bort fra at han kommer til å ta seg ei "parkpils" dersom loven endres. 

nyheter

– I dag er det ikke lov å kose seg med ei pils til for eksempel grillmaten i «Bukta», og det mener jeg voksne folk må få lov til, sier Høyres Erlend Svardal Bøe, som i helgen har deltatt på landsmøtet.

LES OGSÅ: «Flåsete om flyseteavgiften»

- Det er helt uskyldig

Forslaget om å lovliggjøre «pils i parken» ble sendt inn til landsmøtet av Bergen Høyre.

– Det handler om en liberalisering av forbud som ut fra min egen mening virker veldig håpløse. Så lenge man ikke er til sjenanse for andre, ikke plager andre eller lignende, så mener vi at det er helt uskyldig å ta seg ei pils i en park på en fin sommerdag, sier Bøe.

Han påpeker at det i dag allerede finnes et lovverk som regulerer ordensforstyrrelser.

LES OGSÅ: Varsler lovendring for å forby sex-dukker som forestiller barn

Spøkte om lovbrudd

Etter vedtaket ble gjort, skrev Bøe på Facebook at han og hans partikolleger skulle rett ut og finne seg en park for å feire forslaget – med statsminister Erna Solbergs velsignelse.

Man skal imidlertid ta det som skrives i sosiale medier med en klype salt. Bøe forsikrer nemlig at han og hans partifeller ikke har brutt norsk lov.

– Nei, det var mest ei humoristisk vending etter vedtaket ble gjort. Det ble altså ikke gjennomført. Man skal dog ikke se vekk fra at jeg kommer til å kose meg med ei "parkpils" dersom loven endres, sier han.