Samtlige butikker i denne kjeden har fått hjertestartere

Alle landets Rema 1000-kjeder er nå utstyrt med hjertestarter. Det er butikksjef Kristina Antonsen glad for.

HJERTEVENN: Butikksjef på Rema 1000 Kvaløysletta, Kristina Antonsen, har fått hjertestarter på butikken sin. 

APPARAT: Slik ser en hjertestarter ut, og den er ikke vanskelig å ta i bruk. 

nyheter

Hjertestartere kan redde liv, såframt man vet hvor apparatene befinner seg. På Kvaløysletta, ser butikksjef Kristina Antonsen et stort behov for butikkens hjertestarter.

– Jeg har jo hørt historier om mennesker som har hatt behov for hjertestarter, uten at det har vært et apparat tilgjengelig. Vi har ikke hatt noen episoder på vår butikk, men det er absolutt en trygghet å ha en hjertestarter tilgjengelig, sier Antonsen.

Kommer nærmiljøet til gode

Ifølge Hjertestarterregisteret, finnes det bare to hjertestartere på hele Kvaløya. Den andre befinner seg på Eide Handel i Eidkjosen.

– Det er en befolkning på godt over 11.000 mennesker her, og hjertestarteren skal ikke brukes kun butikken vår, men kan benyttes av alle i nærmiljøet, påpeker Antonsen, og legger til:

– Vi er lokalisert i sentrum av Kvaløysletta, med idrettshaller, skoler, og ungdomsklubb i nærheten. I tillegg har vi over tusen kunder innom butikken hver dag.

Enkel å bruke

Antonsen bekrefter at samtlige Rema 1000-butikker i Norge har en hjertestarter tilgjengelig.

– Alle de 585 butikkene har en slik. Initiativet kommer fra Rema-kjeden sentralt, som har betalt for disse, forklarer butikksjefen.

Samtlige ansatte ved Rema-butikken har blitt kurset, i bruk av hjertestarteren.

– Hjertestarteren er ikke komplisert, og kommer med talemeldinger når man bruker den. Den har også sensorer som sjekker om det er nødvendig å ta apparet i bruk.

Må vite hvor hjertestarterne er

Butikksjefen ønsker ikke å komme med noen oppfordring til andre dagligvarekjeder, om å få på plass hjertestartere i sine respektive butikker.

– Det viktige er at folk vet hvor hjertestarterne befinner seg. Det nytter ikke at man har disse apparatene, hvis folk som trenger dem ikke vet hvor de er, avslutter Antonsen.