Bompengesaken

Nå blir det ny demonstrasjon

For under én måned siden sto Ahmed Warsame sammen med 200 mennesker ved Rakettkiosken og demonstrerte mot bompengeavgiften. Nå arrangerer han en ny demonstrasjon.

DEMONSTRASJON: Slik så det ut da Ahmed Warsame og 200 andre mennesker demonstrerte mot bompenger 22. februar.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

iTromsø skrev 22. februar om demonstrasjonen mot bompenger som tok plass ved Rakettkiosken. Nå maner Ahmad Warsame i Kystpartiet troppene sammen til en ny demonstrasjon.

– Denne kampen er ikke over, kommer det kontant fra Warsame.

LES ALT OM BOMPENGEINNFØRINGEN HER

Vil ha folk med fra distriktene

Sist gang Warsame dro i gang en demonstrasjon mot bompenger møtte 200 mennesker opp. Nå satser han på at det kommer enda flere.

– Jeg forventer at det kommer flere enn sist gang. Jeg håper at flere fra distriktene kan komme og vise sin støtte for saken vår, forteller Warsame.

LES OGSÅ: Administrasjonssjefen i hardt vær for lønnsbonanza til sine nærmeste kollegaer (pluss)

KRITISK: Ahmed Warsame har ingen grunn til å smile etter at Tromsø kommune vedtok å innføre bompenger. Foto: Ronald Johansen 

Oppmerksomhet fra politikerne

Siste demonstrasjon fant sted samme dag som kommunestyret skulle holde møte. Dette resulterte i at demonstrantene tok seg inn i kommunestyresalen for å overvære behandlingen av bompengespørsmålet.

Denne gangen vil demonstrantene ikke ha mulighet til å overvære kommunestyremøtet.

– Det er sikkert noen av politikerne som vil være i byen og få med seg demonstrasjonen siden det er på en lørdag. I tillegg vil nok denne saken også bli spredt, sier Warsame.

LES OGSÅ: Har inngått bompengeforlik

– Idioti

Warsame begriper ikke hvorfor Tromsø kommune har gått inn for en bompengeordning.

– Det norske samfunnet er generelt fulle av avgifter. Jeg som taxisjåfør vil få enda mer avgifter å hanskes med. I tillegg kjenner jeg til flere småbarnsforeldre med flere barn og minstelønn som det vil gå ut over. De kan få problemer med å dra på forskjellige aktiviteter som Onsdagsrennet, fotballtreninger og taekwon-do. Nå synes jeg det er på tide å si at nok er nok.

– Innbyggerne valgte disse politikerne fordi de ville det beste for dem. Så ender de opp med å bli enige om bompenger bak lukkede dører mens de selv går opp i lønn. Det er hensynsløst og ren idioti, raser Warsame.

– Forstår du grunnen til at kommunen velger å innføre bompenger?

– Valget deres er totalt grunnløst. Man skal ikke behandle innbyggerne sine på den måten, og man skal ikke holde møter bak lukkede dører og ekskludere ett parti, sier Warsame og sikter til Fremskrittspartiet som ikke fikk delta på bompengeforliket.

Demonstrasjonen som skal finne sted 25. mars kommer mest sannsynlig ikke til å bli den siste demonstrasjonen mot bompenger.

– Vi blir ikke å stoppe uansett, selv om det blir kommuneskifte eller regjeringsskifte. Det er nødt til å finnes en bedre løsning enn det de har kommet fram til.