– Det er mange som er engasjerte og nysgjerrige på det som skjer i byen. Å involvere folk er en mulighet vi ønsker å gi, sier Vibeke Pedersen, salgsleder hos Totalrenovering.

Ny bydel

Totalrenovering har engasjert fire arkitektkontorer som skal utarbeide forslag for Vervet. Fristen for oppdraget er førstkommende tirsdag. Da blir forslagene lagt fram på folkemøtet.

– Vi har ikke sett planene ennå, men vi har stilt en del krav i forespørselen til arkitektene, sier Pedersen.

Av kravene er blant annet et ønske om å bevare Slipen, og bygge et havbad og en småbåthavn og dokking for kajakker.

– Det blir en levende bydel med mulighet for aktiviteter. Folk skal kunne bo, jobbe og oppholde seg der. Vi ønsker at Vervet skal bli en fin plass for alle, forklarer Pedersen.

Spør arkitektene

Nordnorsk design- og arkitektursenter (NODA) arrangerer folkemøtet som går av stabelen på Verdensteateret.

– Det er viktig for oss å formidle bredt hva som skjer i området. Både for arkitekter og politikere, men også mannen i gata, sier Michele Renee Widerøe fra NODA.

Under folkemøtet vil arkitektkontorene presentere sine forslag, og publikum vil kunne stille spørsmål. Etter folkemøtet er det en utstilling på rådhuset med forslagene for Vervet.

Avgjøres snart

En evalueringsgruppe vil se på forslagene fra de fire arkitektkontorene etter folkemøtet og bestemme hvilke de ønsker å bruke videre.

– Vi vil ta avgjørelsen ganske fort. Det kan bli en kombinasjon av forslagene, sier Pedersen.

Det er et stort og langvarig prosjekt som skal settes i gang. Første byggetrinn kan starte denne våren.

– Vi håper å starte restaureringen av de røde husene i Skansegata 1 i april eller mai hvis vi får godkjenning. Denne sommeren vil vi starte rivingen av de husene som ikke skal være der hvis godkjenning er på plass, påpeker Pedersen.

Totalrenovering ønsker å ivareta de gamle byggene i området.

– Det er mye historie knyttet til Vervet. Nå skal det se bra ut også, lover Pedersen.