Mack inn på Rema 1000 igjen – men bare i Nord-Norge

Mack og Rema 1000 er kommet til en avtale der butikkjeden på nytt tar inn Macks ølsortiment – vel å merke bare i Nord-Norge. 

Mack-direktør Harald Bredrup  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Ja, det stemmer. Vi har inngått en avtale, men vi får ikke komme inn i butikkene i resten av Norge, sier Mack-direktør Harald Bredrup til iTromsø.

Bitter strid

7. januar i år startet konflikten mellom Rema og Mack etter at Rema lanserte deres nye «bestevennavtale». Resultatet var at Mack sitt sortiment i Rema-butikkene skulle bli kraftig kuttet og at produktene deres kun skulle være tilgjengelig i Rema-butikkene Troms.

Det skapte voldsomme reaksjoner fra folket og Mack varslet at konsekvensene ville bli store.

Macks øl kun i Nord-Norge

Rent konkret innebærer avtalen at Mack får inn største delen av sitt ølsortiment i Rema 1000-butikkene i de tre nordligste fylkene.

– Det er vi fornøyde med – det betyr at vi vil stå sterkt i Nord-Norge fremover, sier Bredrup.

Han er derfor fornøyd med at Rema-kjeden og Mack er kommet til en enighet.

– Når man ser på forutsetningene – og den situasjonen som oppsto – så må vi være fornøyde med at vi har funnet en løsning, sier han.

Ifølge ham har det vært svært stor avstand mellom partene, men man har nå klart å legge de fleste av disse bak seg, vel å merke når det kommer til øl i Nord-Norge.

Var i Tromsø

Administrerende direktør for Rema Kategori og innkjøp, Lars Kristian Lindberg, var i dag i Tromsø for å markere avtalen.

- Dette er en gledens dag for våre kunder, Mack og Rema 1000. Vårt utgangspunkt har vært at vi fortsatt ønsker å tilby våre kunder i Nord-Norge produkter fra Mack. Våre kjøpmenn i Nord-Norge ønsker Mack velkommen som en sterk leverandør. Vi er svært glade for at vi i dag kan markere at vi har landet en avtale som sikrer kundene våre sitt favoritt-øl i våre butikker i Nord, sier Lindberg via et presseskriv.

Opprettholder kuttene

Dog er konsekvensene likevel store for Tromsø-bryggeriet. Halvparten av omsetningen for ølproduksjonen ble hentet inn utenfor Nord-Norge.

– Vi vil derfor videreføre de kostnadsreduserende tiltakene vi har gjennomført, sier Bredrup.

Mack har gjennomført en rekke oppsigelser og kutt som følge av at man mistet distribusjonsavtalen med Rema 1000.

– Vi kommer imidlertid til å gjøre om noen, men inntektstapet vil være så stort at vi ikke kan reversere mer enn noen få, sier Bredrup.

– Hvem har "vunnet" denne striden – Mack eller Rema?

– Det er ingen som vinner på å være i en konflikt som dette. Man kan kanskje si at det er forbrukerne som har vunnet – de har kjempet for at våre produkter skal være å finne i Remas butikker, sier Bredrup.

Rammes av Coca-Cola-nekt

Brusstortimentet omfattes ikke av avtalen, og Coca-Cola-nekten fra Rema 1000 får også konsekvenser for Mack.

– Vi tapper Coca-Cola i Nord-Norge så vi blir indirekte påvirket av denne, sier han.

- Engasjementet gjorde inntrykk

Han bekrefter at engasjementet i Nord-Norge for at kundene skal få kjøpe sitt favoritt-øl har gjort inntrykk.

- Engasjementet som vi har sett de siste månedene viser med tydelighet at Mack har en sterk posisjon i Nord-Norge. Nå håper vi at nordlendingene viser det samme engasjementet og handler Mack når de besøker sin lokale Rema 1000-butikk neste gang, sier Lindberg i presseskrivet.

iTromsø kommer tilbake med mer!