Får 650.000 kroner til videreutvikling

Fylkesrådet gir 650.000 kroner til næringsklyngen Biotech North.

Tilrettelegger: Elin Kolsvik er leder for Biotech North og tilrettelegger for sammarbeid mellom forskere og bedrifter innen blå bioteknologi.  Foto: Jenny Ovlien Frisholm

nyheter

Prosjektet NCE Biotech North har fått 650.000 kroner fra Fylkesrådet for videreutvikling.

Bioøkonomi

Næringsklyngen består av små og mellomstore bedrifter som skal anvende regionens biologiske råvarer.

– Bioøkonomien viser vei til et godt liv uten å ødelegge for kommende generasjoner, gjennom teknologi, ressursanvendelse og kunnskap. De biologiske ressursene må i større grad anvendes i sin helhet, både som hovedprodukter og biprodukter. Det som tidligere ble omtalt som avfall skal gi verdi som nytt råstoff i nye produktsidestrømmer. Velkommen til den sirkulære tidsalderen, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk i en pressemelding.

Viktig bidrag

Fylkeskommunen har også tidligere bevilget midler til organisasjonen.

– Fremtiden er fornybar og sirkulær. Skal vi kunne leve godt av naturen, må vi bygge videre der vi er sterkest. Vår styrke er nærheten til ressursene i havet, med kunnskapsmiljø og næringsliv tilknyttet den blå bioøkonomien. Næringsklyngen Biotech North representerer et viktig bidrag for å styrke denne utviklingen i vår region, sier Ørnebakk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter