Snart kan du dele opp årsavgiften

Neste år vil årsavgiften bli erstattet med en ny trafikkforsikringsavgift.

ENDRING: Fra neste år vil det være forsikringsselskapene som krever inn årsavgiften på bil.   Foto: Tor Farstad

nyheter

Fra og med neste år trenger ikke lenger bileiere å forholde seg til årsavgift på kjøretøyet på samme måte som før.

En ny trafikkforsikringsavgift er allerede vedtatt i Stortinget, og innkrevingen starter i 2018.

– Den største forskjellen mellom de to avgiftene er at tidligere var det myndighetenes ansvar å kreve inn årsavgiften, mens fra neste år er det forsikringsselskapene som skal fakturere deg for den, sier fagansvarlig for motor i Storebrand Forsikring, Mats Sæterkvist, i et presseskriv.

Refundert

Tidligere har bileiere måtte betale ett stort beløp, én gang i året.

Nå vil beløpet bli fordelt etter hvordan du betaler bilforsikringen, enten det er månedlig, kvartalsvis eller årlig.

– Det gunstige med den nye ordningen er at du som bileier kun betaler for de dagene du faktisk trenger forsikringen, mens tidligere måtte du uansett betale for minst et halvt år fram i tid. Har du betalt for mye i forskudd på trafikkavgiften når du selger bilen, vil du få beløpet refundert av forsikringsselskapet, sier Sæterkvist.

Lovpålagt

Hva prisen havner på vil fastsettes av Stortinget. I statsbudsjettet for 2017 ligger trafikkavgiften på 2.820 kroner, mens elbiler fortsatt har en svært lav årsavgift.

Bileiere trenger imidlertid ikke å foreta seg stort i overgangen.

– Det eneste du trenger å gjøre er å sørge for å ha forsikring på bilen din, noe som uansett er lovpålagt, sier Sæterkvist.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter