Slik kan Tromsøs nye bydel bli

Fire arkitektfirmaer presenterte sin visjon for Vervet i et folkemøte på Verdensteatret.
nyheter

Prosjektleder i Totalrenovering, Bård Sverdrup, tror de på folkemøtet kan bidra til å påvirke hvilket arkitektfirma de kommer til å benytte seg av.

Tirsdag kveld var det folkemøte på Verdensteateret ledet av Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA) og Totalrenovering. Der skulle arkitekturfirmaene AT plan & arkitektur, Code illustrator future, Snorre Stinessen arkitektur & design, samt LPO arkitekter, vise fram sine forslag til hvordan de mener det nye Vervet bør bli.

Verken NODA eller Totalrenovering hadde sett forslagene før de ble vist på storskjermen.

– En av arkitektene fortalte meg at dette er første gangen de leverer et forslag som blir vist i et folkemøte like etter, forteller Michele Widerøe i NODA.

LES OGSÅ: Med dette grepet skal Ramberg endre måten kommunen driver byutvikling (pluss)

PÅVIRKER: Prosjektleder i Totalrenovering, Bård Sverdrup, tror personene på folkemøtet kan påvirke hvilket arkitektforslag som blir valgt.  Foto: Jørn Myreng

Vil ha åpenhet

Etter at forslagene er lagt fram vil en evalueringsgruppe, med Gisle Løken fra 70 grader nord arkitektur i spissen, komme fram til hvilket forslag som er det beste.

I denne evalueringsgruppa sitter blant andre Bård Sverdrup.

– Vi hadde visse krav som vi sendte til arkitektene før de begynte å skissere. Dette var blant annet historisk perspektiv, mulighet til å ha museum i området, hotellvirksomhet, estetiske kvaliteter, bokvaliteter, bymiljø og byliv, forteller prosjektlederen.

– Har de som er på folkemøtet noe å si når valget skal tas?

– Vi har opprettet et folkemøte for å skape engasjement rundt prosjektet. Vi ønsker å ha en åpenhet rundt dette slik at valgene ikke blir tatt bak lukkede dører. Samtidig tror jeg de i gruppa kan bli påvirket dersom det er stort engasjement blant folk på forslagene.

LES OGSÅ: Slik vil arkitektstudentene forme nordbyen

– Fantastiske forslag

Etter at de fire arkitektfirmaene hadde lagt fram sine forslag, var Sverdrup mildt sagt overveldet.

– Forslagene var fantastiske og utrolig flotte. Nå blir det opp til oss å evaluere og komme fram til en løsning, enten det blir ett forslag vi går for, eller en kombinert løsning mellom flere forslag, sier Sverdrup.

– Akkurat nå vil det ikke være mulig å plukke fram noen favoritter.

– Glad for ambisjonsnivået

Blant de tilmøtte på folkemøtet var komitéleder for byutvikling, miljø og transport i Tromsø kommune, Ragni Løkholm Ramberg, som så på forslagene med store øyne.

– Jeg er veldig glad for ambisjonsnivået, og at de ser potensialet som er i dette prosjektet. Dette kan være starten på arbeidet mot nordbyen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter