Aktor ber om til sammen 22 års fengselsstraff i narkotikasak

Onsdag la aktor Tor Børge Nordmo ned sin påstand mot de fire som står tiltalt for grov narkotikaovertredelse i Nord-Troms tingrett.

La fram sin påstand: Aktor Tor Børge Nordmo la onsdag ned sin påstand om straff for de fire tiltalte. Foto: Tom Benjaminsen.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

To kvinner (42 år og 45 år) og en mann (49) fra Tromsø, samt en mann (48) fra Oslo møtte i Nord-Troms tingrett denne uken tiltalt for grov narkotikaovertredelse. Tromsøværingene skal mellom 2009 og 2015 ha overført 2,39 millioner kroner til Oslo-mannens bankkonto. Dette mener påtalemyndigheten er betaling for narkotika, hovedsakelig heroin og Rivotril.

LES OGSÅ: Tromsøkvinne fikk narko levert på døra av Posten (for abonnenter)

Streng påstand

Onsdag la aktor ned sin påstand på til sammen over 22 års fengselsstraff for de fire tiltalte.

– Det var helt klart strengere enn det jeg mener det er grunnlag for, sier Thomas Hansen, den 42 år gamle Tromsø-kvinnens forsvarer, til iTromsø.

Streng påstand: Forsvarer for den 42 år gamle Tromsø-kvinnen, Thomas Hansen, mener aktors påstand er strengere enn det er grunnlag for. Foto: Jenny Ovlien Frisholm.  Foto: Jenny Ovlien Frisholm

 

Aktor ba om syv år og tre måneders fengselsstraff for 42-åringen som er tiltalt for å ha kjøpt narkotika og fått dette tilsendt fra Oslo. Hun har overført 1,9 millioner kroner til Oslo-mannens bankkonto. Ved flere anledninger skal hun selv ha dratt til hovedstaden og sendt narkotikaen via Posten til sin adresse i Tromsø.

LES OGSÅ: Narkoliga skal ha fraktet kilovis med amfetamin til Tromsø og tjent flere millioner på salg

Strengest straff for Oslo-mann

Aktor ba om fengselsstraff på ni år og seks måneder for Oslo-mannen. Dette er en strengere straff enn for de tre tromsøværingene.

– Dette var en usedvanlig streng påstand. Oslo-tiltalte kommer dårligere ut enn de herfra, sier mannens forsvarer, Knut Lindboe.

48-åringen fra Oslo er den eneste av de tiltalte som ikke har erkjent straffskyld. Mannen erkjenner å ha fått penger fra tromsøværingene, men mener det ikke er han som har sendt narkotikaen til Tromsø. Han sa i sin forklaring at han ga pengene videre, og at han var en mellommann.

– Han er kanskje ikke hovedmannen, men han var nødvendig for å frakte narkotika til Tromsø, sier Nordmo.

Uenig om mengde narkotika

Det er ikke gjort noen større narkotikabeslag i saken. Utfordringen for retten er derfor å avgjøre hva slags type, og hvor store mengder narkotika det er snakk om. I sin prosedyre la Nordmo til grunn at det var snakk om en større andel heroin enn Rivotril, noe forsvarerne ikke mente det var belegg for å påstå. Heroin gir en strengere straff en Rivotril. Dommen vil være klar 6. april.

LES OGSÅ: Skal ha brukt «utilregnelig» 45-åring fra Tromsø som narkodepot