Han er ny leder i Norske Kirkeakademier

Sogneprest Kjell Y. Riise i Tromsø domkirke ble valgt til ny styreleder i Norske Kirkeakademier sist helg.

VAKTSKIFTE: Kjell Y. Riise (t.v.) overtar som ny styreleder i Norske Kirkeakademier etter Nils Ivar Agøyr. Foto: Norske Kirkeakademier 

nyheter

Det skjedde da utsendinger fra rundt 70 kirkeakademier var samlet til årsmøte ved søsterkirkene på Hadeland.

– Norske Kirkeakademier er ingen stor organisasjon, med bare én stilling i sekretariatet, men de 70 medlemsakademiene gir viktige bidrag til den offentlige samtalen, sier den nyvalgte styrelederen i en pressemelding.

Riise viser til at gjennom åpne møter skapes dialog om religion, samfunnsspørsmål og kirkens plass i kulturen. I Tromsø arrangeres en festivaluke med kunst- og kulturarrangement i regi av kirkeakademiet.