Mandag 6. mars kom Lars Johan Lingrasmo (83) og hans kone kjørende langs E8 i retning Fagernes i deres Toyota. Da de var like ved avkjøringen til Minken industriområde i Ramfjord, havnet en Volkswagen Passat over i feil kjørefelt og traff ekteparets bil. 83-åringen omkom i kollisjonen, mens hans kone og føreren av Passaten, en mann i 30-årene, ble alvorlig skadet.

Dagen etter ulykken ble mannen siktet for uaktsom kjøring og politiet tok beslag i førerkortet hans. Nå har politiet utvidet siktelsen til uaktsomt drap.

– Vi mener å ha et klart bilde av hendelsesforløpet, og mener at den aktuelle bestemmelsen i straffeloven er overtrådt. Vi utvider dermed siktelsen mot mannen, forteller politiadvokat Linn Eidissen til iTromsø.

Mangler fremdeles svar

Mannen er nå både siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som omhandler uaktsom kjøring, og straffelovens paragraf 281 – for å a uaktsomt ha forvoldt en annens død.

Det mest sentrale spørsmålet for politiets etterforskning av ulykken har vært hvordan mannen i 30-årene havnet i feil kjørefelt.

– Du sier dere nå har et klart bilde av hendelsesforløpet. Betyr det at dere også har svaret på dette spørsmålet?

– Nei, vi har egentlig ikke kommet noe nærmere svaret. Vi har planlagt et nytt avhør av den siktede og håper å få det til i løpet av neste uke, svarer Eidissen, som håper at avhøret vil kaste lys over mysteriet.

Har innhentet mobildata

Som et ledd i arbeidet med å finne ut hva som har skjedd, har politiet innhentet trafikkdata fra den siktedes mobiltelefon. Målet er å avdekke hvorvidt mobilen ble brukt da ulykken inntraff.

– Vi har ikke tatt det inn i grunnlaget for den utvidede siktelsen, og har ingen konkret mistanke om at det er det som har forårsaket ulykken. Imidlertid utelukker vi det selvfølgelig ikke, sier politiadvokaten.

En foreløpig obduksjonsrapport viste at Lars Johan Lingrasmo omkom som følge av skadene han pådro seg i ulykken, men politiet venter ennå på den endelige rapporten.

– Selv om Statens vegvesen har bekreftet at det ikke var teknisk svikt på noen av de involverte bilene, venter vi også på rapporten derfra. Vi har i tillegg bedt om en uttalelse om veiens beskaffenhet, sier Eidissen.

Politiadvokaten har også bedt om oppdaterte opplysninger om helsetilstanden til den avdødes kone, da dette er relevant for saken.

Så snart alt av papirer er klare, vil hun sende dem til statsadvokaten med forslag om tiltalte.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Marianne Bech, opplyser at hun har snakket med sin klient etter utvidelsen av siktelsen.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og utover det har jeg ingen kommentar. Det gjenstår fremdeles etterforskning i saken, sier hun.