Tromsø lufthavn får to nye direkteruter

Fra og med 1. april trenger du ikke lenger dra innom Bodø for å komme til Lofoten.

DIREKTERUTE: Widerøe åpner for to nye direkteruter fra Tromsø. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad

nyheter

Da lanserer nemlig Widerøe direkterute til både Leknes og Svolvær.

Og som om ikke det var nok, åpner Widerøe også direkterute til Bardufoss fra og med 1. mai.

LES OGSÅ: Vi tenker på miljøet, men flyr ikke mindre av den grunn

Ny anbudsperiode

– Det kommer en ny anbudsperiode fra 1. april hvor det blir endring på kravet om maks kapasitetskrav. Tidligere har man hatt krav på x antall seter til de forskjellige destinasjonene per uke, mens det nye anbudet baserer seg på totalt antall seter på årsbasis, sier Catharina Solli, presseansvarlig i Widerøe.

Ifølge Solli gir dette større fleksibilitet og større muligheter for flyselskapet til å utnytte flyflåten og tilpasse den mer enn tidligere.

– I den anledning vil vi satse på direkteruter fra Tromsø til Bardufoss og Lofoten, sier hun, og fortsetter:

– Vi ser at reising til Tromsø og Lofoten har eksplodert den siste tiden. Vi ønsker å tilpasse og imøtekomme kundegrupper ved å forkorte reisetiden deres.

LES OGSÅ: Dette har lenge vært et problem ved lufthavnen - innen sommeren vil det trolig være løst

Dobler Bergen-ruten

I tillegg opplyser Solli at antall ruter fra Tromsø til Bergen blir doblet.

– Vi ser at det har vært helt fullt på hotellene i disse byene og det er mye aktivitet mellom Nord-Norge og Vestlandet.

Nylig har Ola Giævers FlyViking fått luft under vingene, og flyr også direkteruter fra Tromsø til Svolvær.

– De nye direkterutene er noe som vi har hatt på blokken vår lenge. Det kommer ikke som et svar til det konkurrentene våre holder på med, sier Solli.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter